Lev et simpelt liv
Glimmer

Lev et simpelt liv

De fleste kender til fornemmelsen af ikke at have tid nok. Til ikke at nå hvad man skal nå og derfor konstant føle sig to skridt bagefter. En situation, der alt for ofte fører til klassiske stress-symptomer. Man snerrer af børnene, fordi de fortæller, hvad de gerne vil have på madpakken, eller man glemmer at bage kage til børnehavens forældredag. Heldigvis er det en situation, du selv kan være med til at ændre ved at gøre dit liv mere simpelt. 

Lev simpelt

Hvis du kan finde tid til at sætte dig ned og tænke over din tilværelse, varer det sikkert ikke mange minutter, før du finder frem til en varedeklaration, der lyder på alt for mange fyldstoffer. Sportsaktiviteter, børn der skal hentes og bringes, rytmeskole, aftenskole, fyraftensdebatter og graviditetsyoga. Samtidig stiller det store krav til koordinering af familiekalenderen, for alle mand skal helst sidde samlet, når middagsmaden står på bordet. Men nu skal det være slut. Drop de overfladiske aktiviteter, og find ind til kernen af det, der er vigtigst for dig.

Føl dig fri

Ja, ja tænker du sikkert. Inden længe fortæller hun mig, at jeg skal bruge to timer af eftermiddagen på at sidde i lotusstilling og opdrage mine børn til at gå med bare fødder. En løsning der måske har sine fordele, men som ikke er formålet i denne sammenhæng. For det er at få ryddet op i dit liv, få skabt mere overskud og mindre stress. Ud med gammelt make-up, der aldrig bliver brugt, og som bare fylder på badeværelseshylden, store køkkenredskaber, der må betragtes som fejlkøb foretaget under en midlertidig modebølge, eller bunken af gamle månedsmagasiner, hvis artikler du aldrig får vendt tilbage til. Drop weekendens obligatoriske udflugter til landets forlystelsesparker, og bag i stedet en kage med dine børn. De vil unægteligt gøre det til en lige så stor oplevelse. Det bedste, du kan give dem, er ikke ting men tid.

Gør det selv 

Det handler ganske enkelt om at gøre livet mere simpelt. Få tid til dem, du elsker, og det du holder af. Færre arbejdstimer er første skridt. En ændring der naturligvis også betyder færre penge, men uden at det behøver være negativt. Tilværelsen skal ikke måles i materiel velstand, men i åndelige og sociale værdier. Find tid til selv at stoppe sokkerne og bage dit eget brød. Børnene vil elske at lære, hvordan en sav skal bruges, og hvordan man forvandler en halv slagtegris til frikadeller på middagsbordet. Selvfølgelig skal samvittigheden ikke blive sort over en kageblanding, der kun skal tilsættes vand. Og det er helt legitimt at glæde sig over stuens dyre designermøbler. Det handler ikke om at fornægte sig selv og livet, men om at leve med et formål. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere