Mokka
Uncategorized

Mokka

Den lille sorte drik gik lige i hjertet, da den nåede de danske kaffeborde i 1700-tallet. I dag er vi den tredje mest kaffedrikkende nation i verden.Danskerne er den tredje mest kaffedrikkende nation i verden. Faktisk er det kun svenskerne og finnerne, som nyder mere af den lille sorte drik end os danskere. 

20 millioner kopper om dagen
Det er tanken om frisk kaffe, der trækker os ud ad sengen om morgenen og får søvnens ansigter til at falde tilbage i de rette folder. Det er kaffe, som kommer os til undsætning sidst på eftermiddagen, når pusten er gået af ballonen og energiniveauet lavere end ankelsokkerne, og det er kaffe, der tjener som bedste afslutning på en lækker gourmetmiddag. Siden 1700 tallet, hvor Madam Blå var fast borddame ved de danske køkkenborde, har de ristede bønner udviklet sig til en fasttømret kulturtradition. I dag drikker danskerne 2o millioner kopper kaffe om dagen.
https://www.voresstoredag.net/fotograf-gentofte/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-gladsaxe/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-glostrup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-graasten/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-grenaa/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-grindsted/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-haderslev/


Al Mocka som kaffemekka 
Ordet kaffe stammer fra det arabiske ord qahwah, der betyder ”en drik lavet af planter”. Legenden fortæller, at det var en etiopisk gedehyrde, der ved et tilfælde opdagede kaffeplanten. Det skete ved, at hans geder blev opstemte og kulrede efter at have spist røde bær fra en bestemt busk. Virkningen fik den nysgerrige hyrde til at eksperimentere med de røde bær, og det førte senere til den sorte drik, vi alle elsker i dag. Det var de arabiske lande, der startede med at riste bønnerne og derfor også i de arabiske lande, de første kaffehuse åbnede i 1470. Byen Al Mocka i Yemen blev verdens første kaffecentrum, og det er herfra den fine kaffesort Mokka stammer. 

Med mint og mælkeskum
Kaffen nåede de danske kaffeborde i 1665 og har siden fundet et sikkert fodfæste. Mange varianter er kommet til med årene og i dag topper kaffedrikken cafeernes menukort i eksotiske udgaver med mælkeskum, sirup, chokolade, mint, orange m.m. Men udgangspunktet for de mange nye kaffetyper er stadig det samme, nemlig den gode sorte kaffe. Den stigende interesse for kaffe har også ført til bedre måder at brygge den på. Mormors Madam Blå er i dag erstattet af smarte maskiner, der kan skumme mælken og kværne bønnerne. Senseo® cup-by-cup kaffemaskinen, der er opstået af et samarbejde mellem Merrild og Phillips, er seneste skud på stammen af bryggemetoder, der forbedrer kaffeoplevelsen.
Drik masser af vand
den verdensberømte kunstner
filmstjerne

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere