Gode råd til jobsøgende
Glimmer

Gode råd til jobsøgende

Står du for at skulle søge arbejde? 

Det kan være svært at få fingrene i drømmejobbet, men med hårdt og målrettet arbejde, kan det lade sig gøre. Har du brug for hjælp til jobsøgningen, kan du altid kontakte jobguider på nettet og Jobformidlinger. 

Dit udgangspunkt
Når de skal hjælpe en person i gang med jobsøgningen, ser hun først på, hvor afklaret denne er i forhold til sit forhenværende arbejde.
– Der er stor forskel på, om du er blevet fyret, selv har sagt op, om det er lang eller kort tid siden og så videre. Dernæst kommer turen til CV’et, der er vigtigt, når du skal søge arbejde. 

CV med overskrifter
Det traditionelle CV, som opremser uddannelse samt de virksomheder, personen har arbejdet i: 
– Dette CV siger intet om dine kompetencer og erfaringer. Derfor anbefales det, at du i dit CV samler dine kompetencer under overskrifter som “undervisningserfaring”, “projekter” eller lignende. Således vil din kommende arbejdsgiver hurtigt kunne læse dine kompetencer ud fra overskrifterne.

Gud hvor kan jeg meget!
Når du kortlægger dine erfaringer på denne måde, vil du måske få en “Gud, hvor kan jeg meget!”-oplevelse, ligesom du vil få nye ideer til, hvor du kan søge hen. Ifølge Helene er det meget vigtigt, at du er kreativ, når du søger job, eksempelvis ved at lade dig inspirere af dine hobbys, når du vælger branche.

Brug alle dine muligheder
Når du søger arbejde, skal du benytte dig af mange jobveje; nettet, aviser, uopfordret ansøgninger og så videre. – Men man skal heller ikke udelukke at opkvalificere sig via efteruddannelse; weekendseminarer og aften- og fjernundervisning. I forbindelse med jobsøgning er det også vigtigt at bruge sit netværk. Det kræver naturligvis, at du ved, hvem de er, og hvilken viden, de har. Måske ligger din nabo inde med vigtige informationer?

Den personlige ansøgning
Ud over CV’et, skal du udarbejde en kort og præcis ansøgning, der skal give arbejdsgiveren lyst til at kigge på CV’et. Denne må gerne være personlig, eksempelvis fortælle om dine værdier. Både Cv og ansøgning skal tilpasses den enkelte virksomhed. Du skal altså vise, at du har de kompetencer, der efterspørges. Derfor er det en god idé, at du sætter dig ind i virksomheden, for eksempel ved at ringe til stedet og skaffe viden, du kan få ind i ansøgningen. Således kommer du foran andre ansøgere, fordi din arbejdsgiver kan se din interesse og dit engagement. 

Læs mere:

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere