Hvad er Facebook?
Glimmer

Hvad er Facebook?

Facebook blev startet i 2005 af nogle amerikanske skoledrenge, der ville møde nye mennesker. I dag er det et af verdens største medier med over 650 mio. brugere. Alene i Danmark er over 2,5 mio. mennesker på Facebook. Det vil sige at alle aldersgrupper bruger Facebook – ikke kun de unge. Faktisk er der en stor stigning i de ældre målgrupper på Facebook.

Man skal egentlig være 15 år for at oprette en profil på Facebook, men undersøgelser viser, at selv de 9-14 årige opretter en profil med falsk alder for at spille spil eller mødes med vennerne. I forhold til hjemmesider som www.bt.dk eller www.krak.dk er 98 % af indholdet på Facebook lagt ud af brugere som dig og mig. Facebook er på en måde bare en ”pæn fotoramme”, hvor vi kan vise os selv, vores liv eller vores forretning frem. I en tid, hvor de fleste af os har travlt og ikke ser venner, familie og kunder så meget som vi gerne vil, giver Facebook os mulighed for stadig at dele vores oplevelser med andre – uden at ringe rundt til hele familien eller køre rundt til alle forretningsforbindelserne.

Succesen for Facebook skyldes bl.a. tre ting:

 1. Det er gratis: Facebook er gratis at tilmelde sig og bruge. Kun annoncering koster penge.
 2. Det er nemt: På Facebook kan du ’være sammen med venner og kunder på internettet’. Det er en anden og nem måde at pleje sine forbindelser.
 3. Det er dig, der er i centrum: Facebook er unik for dig. Du får kun nyt fra de mennesker eller virksomheder, du kender og kan lide – og du bestemmer selv hvem der skal se det, du skriver og lægger op på hjemmesiden.

Facebook er det, man kalder et socialt medie. Det betyder at du kan:

 • Finde dine venner, gamle kolleger og familiemedlemmer
 • Møde nye venner, der har samme interesser som dig
 • Fortælle hvad du laver lige nu
 • Fortælle hvor du er henne i verden
 • Lægge billeder op af dig selv, fra dit liv, din forretning eller dine aktiviteter
 • Spille spil sammen med eller mod andre
 • Sende beskeder eller chatte med venner
 • Og meget mere

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere