selvstændig
Glimmer

Drømmen om at blive selvstændig

Drømmen om at blive selvstændig og kunne leve af det, man virkelig brænder for, lever i bedste velgående hos mange kvinder. Men det kræver mod, selvtillid og ikke mindst hårdt arbejde at gøre drømmen til virkelighed. 

Tag springet
Iben Sitauer er en af de kvinder, der har taget springet ud i at blive selvstændig. Efter først at have uddannet sig til dekoratør hos In Wear og dernæst studeret på Den Grafiske Højskole, har hun nu endelig fundet sin rette hylde.
– Jeg startede med at lave smykker sådan lidt for sjov, men kunne meget hurtigt mærke, at det virkelig var noget, jeg brændte for, fortæller Sine, der altid har været kreativt anlagt, men aldrig før har kunnet finde ro i et fag.

Tro på dig selv
– I starten var det sværeste at turde tro på mig selv; at jeg var god nok. Men da jeg så gik rundt i byen og kiggede på butikkernes udvalg, tænkte jeg, “det der kan jeg gøre bedre”. Det var en meget god motivator, fortæller Iben. Hendes venner og familie bakker da også 100 procent op om hende.
– Min familie griner lidt af mig, fordi de altid har vidst, at jeg skulle beskæftige mig med noget i den stil. Jeg har altid elsket at sidde og nørkle med et eller andet, griner Iben.

Drømmen om selvstændighed
Indtil videre har Sine givet sig selv en frist på et år til at få projektet op at køre. 
– Indtil videre har jeg kun solgt til venner og bekendte, så næste skridt er nu at få mine smykker ud i nogle butikker. Jeg har altid drømt om at blive selvstændig, og på længere sigt håber jeg på at kunne udvide med halskæder og tasker af egne designs, siger Iben. 

Tag skridtet
Iben har langt fra nået sit må endnu, men hun er godt på vej. Det første og måske sværeste skridt er taget: beslutningen om at satse og føre drømmen ud i livet.
– Ønsker man at følge sin drøm og blive selvstændig, er det vigtigste at have selvtilliden i orden. Udover at sammenligne mine ting med det, der hænger i butikkerne, bruger jeg også mine veninder til at give mig respons på mine smykker. Desuden har jeg fået masser af positiv opbakning. Alle synes mine smykker er flotte, og at det er fedt, at jeg tør satse på det. Det har betydet alverden.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere