Tænk som et menneske
Glimmer

Tænk som et menneske

Kvindelige ledere skal sige deres drømme højt, og stå ved dem.

Desværre føler mange kvindelige ledere, at de skal overkompensere, og agere hårde bananer, hvis de skal igennem med deres budskab. Og det skal det være slut med. 

Paradigmeskift- også for kvinder 
Mandehørmen på arbejdsmarkedet er passé. Men hvorfor oplever vi kvinder så de problemstillinger?
– I øjeblikket står vi midt i et paradigmeskift mellem den kendte traditionelle lederform med manden som leder, og den relative nye lederform med kvindelige ledere. Samfundets normer er svære at bryde, og selvom en kvindelig leder gerne vil bidrage med noget nyt, så kan usikkerheden melde sig, og så har man tendens til at falde tilbage til det sikre og traditionelle.

Leder i et drømmesamfund
– Vi er på vej mod drømme- samfundet, hvor alt centrerer sig om det individuelle og individet. Der sker en konstant udvikling i ledelsesformer, og de nye trends gør, at unge ledere har svært ved at finde en fast profil i en jungle af alternativer. Derfor føler mange unge ledere sig presset til at vælge den tradtionelle ledelsestrategi. Den store udfordring for nye ledere, og især de kvindelige, bliver at finde ud af, hvilken ledelsesform de selv skal vælge.

Drømmeledelse
– De tre gyldne regler for en leder er 1.medarbejdernes loyalitet. 2. engagement og 3. opbakning. Det bedste tip jeg har til kvindelige ledere er, at de skal finde ud af hvad deres drømme og visioner er og sige det højt. Drømmeledelse er, at meddelagtiggøre andre i ens drømme, for så viser man sig for den man virkelig er. Så spiller man ikke en rolle, og man bliver troværdig at se og høre på. Især som leder er det vigtigt at vinde tillid, og fremstå troværdig. Vi skal se bort fra kønnene for det handler om menneskerne.

Vær tro mod dig selv
– På nogle kurser afholdt, har jeg hørt kvindelige ledere ytre sig, at det er nemmere at være mandlige leder, fordi de ikke står overfor de samme problemer som kvindelige ledere. Mit budskab er, at i stedet for at fokusere på køn, så sig dog din mening som menneske i stedet for. For mig er drømmeledelsen den rigtige form for ledelse, for kan lederen komme med en idé, og drømme til sine medarbejdere kan de forholde sig til det, og give personen deres tillid uanset køn.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere