Når vi arbejder for meget
Glimmer

Når vi arbejder for meget

En tilværelse der nærmest vælter af lange arbejdsdage, børnenes fritidsaktivieter og børnehavens forældremøder er hverdag for mange af nutidens forældre. I et forsøg på at gøre livet for vores børn så stimulerende og underholdende som muligt, fylder vi på med aktiviteter i stedet for at skære ned. 

For hvis skyld?

Hvor mange kan ikke nikke genkendende til rollen som offer for den herskende tidsånd? Hvor man uden synlig modstand ender med at gøre ting, man inderst inde ikke har lyst til, men som man gør alligevel, enten fordi man er overbevist om, at det er hvad andre forventer, man gør eller fordi, ”det gør man bare”. I dag kan man ikke være gravid uden at gå til graviditetsyoga og børnefødselsdagene skal som et minimum indeholde stuntundervisning til drengene og pladeindspilning for pigerne. Vi køber os til underholdning for at dræbe den dårlige samvittighed over, at vi er den forældregeneration, der arbejder mest. 

Gi dem tid ikke ting

Men sådan behøver det ikke være. Og for folk, der er overbeviste om, at livsglæden findes i det simple liv, er udviklingen et skridt i den gale retning. I stedet burde man skære tilværelsen fri for fyldstoffer. Væk med obligatoriske weekendture til diverse forlystelsesparker, rytmelege i musikskolen og lange lørdage i indkøbscentret. Tiden skal bruges til at skabe nærvær mellem dig og dine børn. Og det bedste, du kan give dem, er tid og ikke ting. Den største, men også mest hyppige, fejltagelse vi begår som forældre, er at legitimere de lange arbejdsdage med henvisning til børnenes behov for forbrugsgoder. 

Vær nærværende

Det handler ganske enkelt om at gøre livet mere simpelt. Fjerne alt det overfladiske for at nå ind til kernen af sande værdier. Færre arbejdstimer er første skridt. En ændring der også betyder færre penge, men uden at det får negativ betydning. Tilværelsen skal ikke måles i materiel velstand men i åndelige og sociale værdier. I stedet for at betale for underholdning, vil man gøre flere ting selv. Brødet skal selv bages og sokkerne stoppes. Børnene lærer, hvordan man bruger en sav og ser, hvordan en halv gris kan blive til aftensmadens frikadeller.

Mor med selvtillid 

Det øgede samvær betyder også, at du har tid til at ænse hvilke signaler, dine børn sender. Hvor befinder de sig for tiden, og hvor meget kan de? Du vil også få lettere ved at koncentrere dig om noget, der går langsomt, og føle glæden ved at mærke roen sænke sig. Men den største bonus må være den stigende selvtillid som mor, når man ikke altid er så overfladisk og hurtigt, som man beskylder sig selv for at være.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere