Grin
Glimmer

Grin

En undersøgelse foretaget af karriereportalen i Danmark viser, at 74% af danskerne får gang i lattermusklerne hver eneste dag på arbejdspladsen.

Humor og stress

Arbejdslivet bliver ofte forbundet med seriøsitet. Det er den del af livet, som skal tages alvorligt. Men faktisk opnår man langt større effektivitet og kreativitet på jobbet, hvis man husker at få et grin med på vejen. Den norske organisationskonsulent, Lassi Slam, har udgivet bogen Latterligt Lønsomt, som omhandler vigtigheden af humor på jobbet.
– Kravene til produktivitet og effektivitet er meget store i erhvervslivet. Humor er en god måde at håndtere stress på samtidig med, at det skaber sammenhold på arbejdet, mener Lassi. 

Seriøse svenskere

Undersøgelsen blev også foretaget i Norge og Sverige. Nordmændene har det som danskerne sjovt på jobbet, men svenskerne er noget træge og triste. I Sverige svarede hele 28 %, at de aldrig ler på arbejdspladsen.
– Det danske og det norske erhvervsliv består af flere mindre virksomheder med flade organisationer end det svenske erhvervsliv. Det kan bidrage til en mere personlig og afslappet atmosfære, hvor humor er mere naturligt.

Er der sjovt på dit job?

Men latteren har bestemt vundet indpas i Danmark. Rundt om i landet blomstrer der deciderede latterklubber op. Latterterapi foregår på den måde, at en gruppe mennesker sammen udfører latterøvelser. Latter kan være godt for både immunforsvaret, fordøjelsen og fremmer samtidig kreativiteten. Liv og Lyst er et selskab, som har specialiseret sig i at sætte positive processer i gang hos virksomheder. De tilbyder forskellige slags latterevents til virksomheder. Så overvej, om der er nok humor på din arbejdsplads. Hvis ikke så er der altid mulighed for forbedring. Åbn op og vær positiv, del ud af sjove oplevelser og historier eller planlæg en venlig practical joke.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere