Er du typen med lister?
Glimmer

Er du typen med lister?

De fleste kender det jo godt. Dagen er gået, og hvad er det lige, man har nået. Jo, man fik da gjort badeværelset rent og sat et fuglehus op i haven. På jobbet fik man måske også lige ryddet et par bunker, talt sporadisk med chefen og sendt et par breve af sted. Men er det i virkeligheden, de ting, der batter? Eller har man dagen lang brugt sin tid på de mindst vigtige opgaver? 

Lav altid det vigtigste først

Mange har en tendens til det sidste. Simpelthen fordi de mindre vigtige opgaver oftest er de nemmeste og letteste at overskue. De mindst smertefulde så at sige. Men har man gjort denne prioritering til en vane, kan man også godt regne ud, at der går lang tid, inden man flytter sig. Løsningen af ligegyldige opgaver giver ikke fornyet energi og motivation, og derfor når man i sidste ende mindre. Laver man derimod altid det vigtigste først, vil man automastik sprudle, når næste opgave skal begyndes.

Slug frøen

Mennesker med succes forsøger ikke at nå alting. De har lært sig at fokusere på de vigtigste opgaver og sikre sig, at de bliver løst. Det handler om hele tiden at sluge frøen – den mest besværlige, men også vigtigste udfordring først. På den måde vil man holde op med at udsætte tingene, få mere fra hånden og ikke mindst opnå større succes 

Lav lister

Der er rigtigt mange, der i forvejen laver konkrete lister over dagens gøremål – og de er godt på vej. Næste skridt er så at prioritere opgaverne på listen efter, hvad der vigtigst i forhold til årets eller månedens større mål. Og så selvfølgelig følge prioriteringen. Det er overvindelsen af de mest skelsættende opgaver, der har mest positiv indflydelse på dit liv. Og overvinder du dem altid fra morgenstuden, vil du konstant føle dig foran. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere