En sund arbejdsplads
Glimmer

En sund arbejdsplads

”Alt er energi”, sagde fysikeren og matematikeren Albert Einstein. 

Og atomfysikeren Niels Bohr: ”Der er ikke noget, der ikke påvirker noget andet”. 

Disse kloge ord er værd at tænke på i forbindelse med dit arbejdsliv. Flere og flere arbejdspladser er nemlig gennemsyret af teknologi; mobiltelefoner, computere og så videre, som påvirker os negativt. Det fortalte stressforsker og sundhedskonsulent Morten Julius Bøgh, da vi spurgte ham, hvordan DU får en sund arbejdsdag! 

Søvn og sund kost!

Søvn og kost er essentielle for din sundhed generelt – og for et sundt arbejdsliv. – For vi lader op og regenerer, mens vi sover, ligesom vi får næring fra kosten.

Pas på teknologien

Med rigelig søvn og nærende kost er du altså ret godt kørende. Men, ifølge en undersøgelse, er det også meget vigtigt, at du er opmærksom på teknologien, som der findes meget af på de fleste af nutidens arbejdspladser. 

Hjernestress

Et menneske er nemlig et energifelt, ligesom en computer og en mobiltelefon. Og der kan opstå problemer, når to energifelter griber ind i hinanden. I værste fald kan vi få ‘hjernestress’ – en tilstand, der opstår, når vi har et superhøjt aktivitetsniveau; når vi skal nå en masse på én gang, og når vi har meget omgang med teknologien. – Mobiltelefonen får din hjerne op på et højere niveau; det hele begynder at køre hurtigere og hurtigere, og du bliver træt. 

Følelsesmæssig ubalance

Teknologien kan også give os kvalme og hovedpine, ligesom den kan forskubbe vores følelsesmæssige balance, udtaler Morten Julius Bøgh. Desuden kan den forringe vores evne til at tænke gode tanker, ligesom den gør det svært for os at tilegne os ny viden. Endelig er teknologien skadelig for de personlige relationer. Den gør eksempelvis, at vi lettere kommer op at skændes. 

Rens luften

Er du en af dem, der mærker teknologiens negative konsekvenser? Så er der en række remedier, du/ den arbejdsplads, du arbejder i, kan investere i. Eksempelvis kan du måske rense luften på din arbejdsplads med luftrenseren Energia. Denne neutraliserer påvirkninger fra undergrunden og beskytter mod teknologiens stråler, fordi den opsuger elektroforureningen – i stedet for din krop.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere