Markedsfør dig selv
Glimmer

Markedsfør dig selv

Kvinder bruger enorme summer på deres udseende for at markedsføre sig selv på arbejdsmarkedet – men investerer sjældent i karriererådgivning.

Kvinder bruger enorme summer på tøj, frisør, kosmetolog, kosmetik, kosmetiske operationer, fedtsugninger og fitnesscentre. Altsammen noget, der skal højne den personlige markedsføring – eller ”branding” om man vil. Men hvornår har du sidst brugt bare 1.000 kr. på personlig karriererådgivning eller et opkvalificerende kursus?

Coach din karriere

Karriererådgivning eller coaching, som det kaldes, bliver mere og mere udbredt, men desværre ses det ofte, at kvinder – og andet godtfolk – først begynder at interessere sig for karriererådgivning, når de enten er blevet omplaceret, eller når virksomheden helt har skilt sig af med dem. Men en karrierecoach kan være en fordel allerede INDEN det kommer så vidt. Job og karriere er jo en utrolig vigtig del af dit liv; mister du det, mister du en megen vigtig del af dig selv. Mange personer, der efter en fyring opsøger en coach, får simpelthen en a-ha-oplevelse med tanken ”bare jeg dog havde gjort det her for 5 eller ti år siden”. Men desværre blev det først aktuelt, da de stod med ryggen mod muren. 

Gro ikke fast

Der står ikke skrevet nogle steder, at du skal gro fast i en stillingstype, en rolle eller en bestemt virksomhed. At udvikle sig og komme op på et højere bevidsthedsniveau hører med til en levende karriere. Så undgå at stivne i sterotype og forældede holdninger og gør dig selv den tjeneste at tilegne dig viden i takt med tidens krav. Eller blot tænke over, hvilken virksomhedskultur, der passer til dit temperament.

Undgå faldgrupper

Hvis du hele dit liv har været ansat – og tilmed har stortrives – i virksomhedstyper, med klare retningslinier og kun én kommandovej, hvor ledelsesstilen har været autoritær og en ordre har været en ordre, så er det meget lidt sandsynligt, at du ville kunne trives i en dynamisk IT-virksomhed med en meget flad organisation, hvor der bygges på en ledelsesstil med ad hoc councils og shared knowledgement. Alle er udstyret med forskellige temperamenter, og hvis du ikke er ærlig over for dig selv, kan du meget nemt havne i en forkert virksomhed, hvor du aldrig kommer til at trives.
At forsøge at ændre radikalt på dine fundamentale holdninger og på dit temperament, for at tilpasse dig en virksomhedskultur, vil være lige så forfejlet som at bede en udpræget sælger om at tiltræde en stilling som bogholder.

Invester i dig selv

Karriererådgivning kan åbne dine øjne og give dig et spark bagi, før din virksomhed gør det. Det kan være med til at opstille nogle alternative scenarier til din nuværende jobsituation, og det gør dig langt skarpere i forhold til dine fremtidige job, karriere- og virksomhedsvalg. Igennem coaching udformes dine karrieremål i din personlige handlingsplan, så du får overblik over dit potentiale og dine svagheder. Du har selv ansvaret for din karriere, derfor er det vigtigt at erkende, at det er dit ansvar, at være på forkant med udviklingen.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere