Luksus eller?
Glimmer

Luksus eller?

En parfume i ny og næ, lidt champagne til maden, indkøb af verdens skønneste sko, rengøringshjælp og en halv time på langs. Det kan lyde som det rene fråds, men ikkenikkenej: Det er terapi. Et udpluk af den helt nødvendige luksus, som alle kvinder bør ofre på sig selv.

En vigtig nødvendighed
Ifølge terapeuter betyder det en hel del for vores selvværd, om vi tillader os at ofre tid og penge på os selv. Ikke i et desperat forsøg på at redde et skrantende selvbillede, men som en direkte værdsættelse af, at vi som mennesker ikke bare er gode nok, men faktisk er værd at prioritere. Værd at give noget særligt. – Vi har en såkaldt bundlinie, der er baseret på de tanker, vi gør om os selv. Og hvis man hver eneste dag går og tænker: ‘Det her er jeg ikke værd, det her har jeg ikke fortjent’, så dæmper man sit selvværd. Modsat hvis man siger: ‘Okay, jeg begår fejl, men jeg gør tingene så godt, jeg kan’. 

https://www.forevigt.dk/instagram-galleri/

Pels, massage eller sko
Om man køber nertzpels, kropsmassage eller kinesiske hjemmesko er underordnet. Det handler udelukkende om at gøre noget, der giver en følelse af, at man forkæler sig selv. – Hvis du går ud og køber en dyr parfume og tænker: ‘Nej, hvor dejligt, den glæder jeg mig til at bruge, og hvor har jeg fortjent den’, så virker det rigtigt og er godt og sundt. Så vedligeholder du dit selvværd. Du understøtter den værdi, du tillægger dig selv som menneske. Hvis du trænger til at arbejde med dit selvværd, vil det gavne at få automatiseret sådanne tanker og handlinger i dit liv. Det skal være en naturlig del.

Shopping hjælper ikke på alt
Men selvfølgelig kan indkøb af sko, kurophold og dyrt lingeri ikke gøre det alene. Hvis selvværdet grundlæggende er i uorden, kan der ligge uhensigtsmæssige tanker bag den luksus, man giver sig selv. Og så gør den mere skade end gavn. – Hvis man køber eller giver sig selv luksus med det formål at lave om på sig selv og for at føle sig bedre, end man egentligt selv synes, man er. Eller hvis købet afføder en negativ tanke: ‘Åh, nu har jeg gjort det igen – igen har jeg brugt 500 kroner på noget, jeg ikke har brug for’, ja så duer det ikke. Det gælder altså om at mærke efter, men er følelsen så til gengæld i orden, ja så er der en mening med galskaben. Så er luksus godt, ja ligefrem en nødvendighed.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere