Glimmer

Superwoman?

Kender du fornemmelsen af at ræse rundt mellem institutioner, job, indkøb og forpligtelser i en evig og udmattende cirkel, mens alle andre kvinder ser ud til at have tjek på tingene, overskud til børnene og tid tilovers til at bage en kage? Er det overhovedet muligt at forene en slank figur, fed bolig, godt sexliv og opmærksom børneopdragelse og stadig være sig selv? Hvem er hende superwoman egentlig?

Følte sig ikke god nok
Superwoman er en følelse, som netop er en af de kvinder der bare ser ud til at have det hele under kontrol. Det lyder for godt til at være muligt. Og det var netop det hun indså. At det lød for godt og så for perfekt ud, men hun følte sig ikke som nogen superwoman: – Det gik op for mig, at hvis jeg fortsatte på samme måde som hidtil, så kunne jeg få ti børn, en dobbelt så stor køkkenhave, skrive en doktordisputats og fjorten romaner, og jeg ville stadig ikke føle, at jeg gjorde det godt nok. (s. 8)

Tre balancer
Det er med denne indsigt superwoman har sat sig til at skrive bogen. Den er skrevet som en selvudviklingsguide, der skal hjælpe os kvinder til at undersøge hvad det egentlig er, vi vil med vores liv. Hvilke af vores idealer er urealistiske, unødvendige eller måske slet ikke vores egne. Når vi kigger nøje efter, må mange af os nok indrømme at vi forsøger at udfylde et image, baseret på andre menneskers forventninger. Hun starter bogen med en beskrivelse af tre balancer, hun mener der er afgørende for et harmonisk liv i en travl hverdag; Det ydre versus det indre, kontrol versus intuition og nuet versus målet. Hun giver også konkrete råd til hvordan man kan arbejde med sig selv for at opnå disse balancer. 

https://www.forevigt.dk/bryllupsfotograf/fyn/langeskov/

https://www.forevigt.dk/bryllupsfotograf/sjalland/lyngby/

https://www.forevigt.dk/bryllupsfotograf/sjalland/maribo/

https://www.forevigt.dk/bryllupsfotograf/sjalland/midtsjaelland/

https://www.forevigt.dk/bryllupsfotograf/fyn/morud/

https://www.forevigt.dk/bryllupsfotograf/sjalland/morkov/

https://www.forevigt.dk/bryllupsfotograf/sjalland/nakskov/

Superwoman findes
I de følgende kapitler, efter de tre balancer, fører forfatteren os igennem de konkrete sager de fleste af os tumler med, som beslutningen om at få (flere) børn, livet i familien, parforholdet, hjemmet, arbejdslivet osv. Hvert kapitel ender med en decideret hjælpeguide, spørgsmål og små opgaver, man kan arbejde med, til at opnå en dybere selvindsigt. Til forskel fra mange andre selvhjælpsbøger er Superwoman er en følelsehverken kæphøj eller for højtidelig. Hendes sprogbrug er jordnært, hendes tilstedeværelse i bogen er ærlig og hendes ønske om at dele ud af egne erfaringer, til gavn for os andre, synes at være genuint. Hun siger ikke at vi skal stoppe vores stræben, men blot, at vi skal være sikre på hvad det er vi vil, og så ellers bare føle os som de superwomen vi i virkeligheden er!

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere