Ikke magt for magtens skyld
Glimmer

Ikke magt for magtens skyld

Ikke magt for magtens skyld
– Vi lever i en tid, hvor der er fokus på de kvindelige værdier. På oplevelser, selvrealisering og en dybere mening med livet. Derfor er det naturligt, at kvinderne nu tordner frem, og især de kvinder, som agerer på de kvindelige og ikke de mandlige præmisser, er slået stærkt igennem og har dermed fået mere magt. 
Vi skal ikke gå efter magt for magtens skyld, men derimod nøje overveje, hvad vi har lyst til at have magt over. 

Vi tør ikke slippe
Lars Bastrup mener, at kvinder kan blive bedre til at administrere magten. Hvis vi altså bare gad. Men det kan vi blive nødt til, hvis både arbejdsliv- og familieliv skal hænge ordentligt sammen og være berigende frem for stressende.
– Vi har ikke helt turdet slippe vores to-i-én-model endnu. På den ene side fastholder vi den omsorg for hjemmet, som traditionelt har været vores opgave – på den anden har vi påtaget os at være forsørgere og søge karriere på jobbet. Det betyder nødvendigvis, at vi må til at afgive noget af magten enten ude eller hjemme, og det må være op til hver enkelt at afgøre. Det vigtigste er, at vi begynder at prioritere og tør overlade f.eks. ansvaret for hjemmet og husholdningen til andre end os selv. 

Fordel magten
Et andet fænomen, som er helt nyt for både mænd og kvinder, er, at magten nu står til forhandling. Førhen var rollerne i både familien og på arbejdsmarkedet nøje definerede som følge af mange års tradition. Men i bogstaveligste forstand er tiderne skiftet, magten har taget nye drejninger, og det stiller krav til os, som vi ikke tidligere har skullet forholde os til. Vi skal nu hver især vælge og forhandle med andre om magtens fordeling. Og det gælder både for mænd og kvinder.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere