Til kamp mod pollen
Glimmer

Til kamp mod pollen

Sæsonen nærmer sig og masser af mennesker klager over kløen i øjnene og dryppende næse. Antallet af pollenallergikere også kaldet høfeber, er steget med 70% de seneste 10 år. Indtil for nylig var der kun få allergikere der turde drømme om at lufte ud i deres huse. Men et pollennet gør det muligt at lufte ud selv i den værste pollensæson. 

Årsagen til høfeber 

Grunden til at så mange mennesker lider af høfeber skyldes, at den senere tids varme somre ændrer planternes og træernes blomstringstid. Et tidligere forår og et senere efterår forlænger den tid hvor effekten fra pollen kan mærkes. Andre årsager er luftforurening, indeklima og fremmede plantearter.  

Hvorfor får man høfeber

Pollen er blomsterstøv, som planterne danner for at formere sig. Når blomstringstiden nærmer sig, frigiver vindbestøvede planter millionvis af pollen. Hvert enkelt pollenkorn er mikroskopisk og kan ikke ses med det blotte øje. De bæres væk af vinden, ofte flere hundrede kilometer, og sætter sig fast alle vegne: i tøj, hår, make-up, gardiner, sengetøj, gulvtæpper og møbelbetræk. Konsekvensen er kløende øjne, løbende næse, åndedrætsbesvær og træthed, selv indenfor med vinduer og døre hermetisk lukkede. 

Pollennet

Siden tesa Pollennet kom frem, har allergikere kunnet ånde lettet op og sove trygt i frisk luft. Nettet stopper nemlig 87% af selv de mindste pollen, mens lys og luft fint går igennem. Nettet fås nu i 4 størrelser, og det nye Pollennet på 1,5 x 1,8 m betyder at selv store vinduer – eller flere mindre – kan gøres pollen-sikre. 

https://www.fotografaarhus.net/boligfotografering/

Gode råd fra eksperterne: 

Luft ud! Frisk luft sænker luftfugtigheden i boligen, og det er godt for allergikere, men brug et pollennet.
– Støvsug og støv ofte af med en våd klud og minimer indretningen. Dekorationer og små nips er gode gemmesteder for pollen. 
– I højsæsonen bør udendørsaktiviteter, især sport, undgås.
– Søg læge. Næsten 50% af folk med høfeber udvikler allergisk astma og alvorligt åndedrætsbesvær, fordi deres høfeber ikke bliver behandlet rigtigt.
– Planlæg ferien i et pollenfrit miljø såsom øer, ved havet eller i bjergene.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere