Få styr på karrieren
Glimmer

Få styr på karrieren

Planlæg din karriere – det er vejen til succes

Det er de færreste, der har et klart billede af, hvor de vil hen med deres karriere, men det kan betale sig at gruble over sagen. Det første skridt på vejen til et meningsfuldt arbejdsliv er nemlig at finde ud af, hvad man har lyst til at beskæftige sig med, og ikke mindst hvad man er god til. Først når man er bevidst om sine ønsker og ressourcer, vil man være i stand til at tage ansvaret for sin egen udvikling og skabe sig en succesfuld karriere. 

Hvad vil du med dit liv?

Men hvad skal man helt konkret gøre? Og hvordan kommer man i gang?
– Helt konkret sætter man sig ned og er en sund egoist. Man skal drømme lidt. Karriereplanlægning er et stort og komplekst emne, men kort fortalt handler det om selvbevidsthed. Hvad har du lyst til? Hvad motiverer og engagerer dig? Hvilke faglige og personlige ressourcer råder du over, og hvordan udnytter du dem bedst, nu og på længere sigt? 
Når du har fået svar på disse spørgsmål, er du godt på vej. Nu ved du i hvert fald, hvad du skal satse på, og hvilke mål, du vil nå. Nu mangler du bare at finde ud af, hvordan du vil nå dem og i hvilket tempo, du vil arbejde i.

Læg en handlingsplan

Find ud af, hvordan du vil spille dine kort. Vær realistisk, men stil ikke barrierer op for dig selv. Det er ellers noget vi kvinder er eksperter i! 
– Karriere opstår i det øjeblik, man tilbyder en ydelse og får penge for det. Sådan har det altid været. I dag har den enkelte dog langt bedre muligheder for at styre sin karriere end tidligere, hvor det typisk var uddannelsen, der afgjorde sagen, fordi bestemte uddannelser var bundet til bestemte stillingstyper. Men sådan er det ikke længere. Begrebet “karriere” har fået en helt ny betydning. Karriere er ikke længere et spørgsmål om uddannelse, men om personlige ressourcer.

Vær bevidst om dit værd

Hvordan man omsætter viden til kompetence er således i højere grad et spørgsmål om personlighed og potentiale end om uddannelse og kvalifikationer. Det er derfor vigtigt, at du tror på dig selv og er bevidst om dit eget værd. Skab dine egne muligheder. På den måde er der ingen grænser for, hvor langt du kan nå. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere