Sofa guiden
Glimmer

Sofa guiden

Når det gælder danskernes stuer, er et af de vigtigste områder valget af den perfekte sofa.

En sofa er ikke længere kun et sted at sidde eller pynt i dagligstuen. Sofaen udfylder ofte mange funktioner i stuen på én gang. Den er alt lige fra biografsæde til skulptur. Kundernes krav er veldefinerede, og uanset om det er fedtede børnefingre eller hundepoter, der står på dagsordenen i de danske hjem, er fællestrækkene kundernes høje krav og en klar prioritering af de individuelle behov samt en øget interesse for god kvalitet.

https://fotografkøbenhavn.net/produktfoto/

Køkkenradioen
Madlavningen er for mange et af hverdagens små åndehuller. Vi bruger hurtigt flere timer i køkkenet om dagen, og her er køkkenradioen en ganske uundværlig genstand. Over madlavningen har vi endelig tid til at slå hjernen fra og lade sanserne overtage…duftene fra maden akkompagneret af lidt god musik eller et interessant P1-program med plads til fordybelse. Skønt! Kønne er de dog sjældent – køkkenradioerne. Der findes dog undtagelser. Den nye Henry Kloss Model One fra Tivoli Audio er en født klassiker. Med sine kun tre knapper, en enkelt højtaler og et lækkert stilrent retrodesign er den både nem at betjene og skøn at se på. En lækkebidsken for øregangene og en fryd for øjet.

Avisholderen 
Har du set avisen? Et spørgsmål der hver dag giver genlyd i hjem landet over. Morgen efter morgen plopper avisen ind ad dørsprækken for derefter at tilbringe en forvirret tilværelse på borde og i bunker. Er man mere end en voksen i husholdningen er det mest sociale valg derfor at anskaffe sig en avisholder. Avisholderen har da også fået en renæssance de seneste år, så der er masser af lækkert design at vælge imellem. 

Dørmåtten 
Dørmåtten må siges at være et af boligens mest undervurderede tilbehør. Men bare fordi vi træder på den, behøver den da ikke ligne lort! Faktisk gør den mange gode og vigtige ting: Den hilser os velkommen hver dag, når vi kommer hjem, den sørger for, at vi ikke sviner gulvene alt for meget til, og så er den vores ansigt udadtil. Dørmåtten har fortjent bedre, så kyl det gamle brunhårede pindsvin ud, og lad en mere personlig og dekorativ måtte hilse dig og dine gæster velkommen hjem!  

Vægur
Vores liv er skemalagt efter visernes placering. Flere gange dagligt søger øjet mod uret for at tælle tidens tikken som pegepind for dagens videre gøremål. Paradoksalt nok gælder det altså om at have et smart, men tidsløst (!) ur, da vi skal kunne holde ud at kigge på det tusinder af gange i løbet af et liv. Her må klassikeren absolut være ”Bankers Clock” designet af Arne Jakobsen i 1970 til Nationalbanken. Uret fås i to størrelser på 29 og 48 cm i diameter og koster henholdsvis 1779 og 3999 kroner, men så kan du også holde ud at kigge på det et helt liv!

CD-holder
Musik er et must i ethvert hjem, men hvor er de dog svære at opbevare pænt – de mange cd’er man hurtigt får samlet sammen. Siden cd’en vandt frem, har det da heller ikke skortet på mere eller mindre vellykkede løsninger. Fra det tårnhøje cd-helvede til kæmpe klodsede trækasser. Med tiden er der heldigvis komme mere fikse designs på banen. En elegant løsning er den kvadratiske Square Rack af den danske designer Jesper Holm. Designeren beskriver selv cd-holderen som et vindue til musikken, og med sit rummelige og overskuelige design – der er plads til 99 cd’er – giver den da også et hurtigt og æstetisk overblik over hjemmets musikalske udvalg.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere