Betal dig fra dårlig samvittighed
Glimmer

Betal dig fra dårlig samvittighed

Det bedste du kan gøre for jordskælvsofrene i Pakistan og Indien er at donere penge. Her er faktisk en dårlig samvittighed vi med god samvittighed kan betale os fra.

Det er svært at forestille sig et jordskælv her i Danmark, som det der i sidste måned ramte Pakistan og Indien. Det er der god grund til. Sansynligheden for jordskælv af den størrelsesgrad her i Skandinavien er – heldigvis – så god som ingen. Lille lune Danmark ligger trygt og godt på nogenlunde sikker jordskorpe.

Ikke så langt væk

Vi skal til gengæld ikke længere væk end den gamle koloni i Nord-Atlanten, Island, for at høre en helt anden historie. Den vulkaniske ø er placeret midt på en rift i jordskorperne i klodens underlag. Det er disse underliggende jordskorpers rykken, der ofte volder skælv på overfladen. På Island oplever man jævnligt jordskælv og nogle få rager op i lignende størrelsesgrader som den vi netop har set i Asien. Sidste gang det skete var for blot fem år siden. Pga. Islands farlige beliggenhed, er øens byggereguleringer usædvanligt stramme. Derfor sker der heller ikke ofte store skader på bygninger, trods jordskælv, men sådan er det ikke i Danmark.

Vi vil hjælpe!

Et jordskælv af samme størrelse som det der ramte Pakistan og Indien d. 8. oktober ville både kunne knuse huse og menneskeliv, hvis det skulle finde på at ryste i Danmark. Vi kan regne med at el-, vand- og kloakforsyning ville gå ned og mange folk ville miste hjem, ejendele og familiemedlemmer. Selv de stærkest stående af os, moderne danskere, kunne pludselig befinde sig aldeles afhængige af det internationale samfunds barmhjertighed. Det skal vi huske på, når vi står overfor indsamlingsbøssen næste gang. Sagen er imidlertid at de fleste af os godt vil hjælpe. 

Hvad med en julegave?

Det er måske fuldt forståeligt at vi generelt ikke har været bedre til at reagere på nødorganisationernes appel efter hjælp. Det kan føles som en Tsunami-agtig flodbølge af naturkatastrofer, der er væltet ind over verden, i løbet af det sidste år. Vi har vores egne personlige ting at tage os til. Men undskyldningen er bare ikke god nok! Det behøver ikke at koste dig mere end at bestille en pizza og det kan gøre en menneskes skæbne til forskel. Læger uden Grænser, Dansk Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet og Unicef samarbejder om at samle ind til jordskælvsofrene. – Klik dig ind på deres hjemmeside(r) og få det lidt bedre med dig selv! Tjek også merchandise og gaveideer hos de forskellige nødhjælpsorganisationer, måske har de lige den julegave du går og mangler!

https://www.fotograf-fyn.dk

https://www.fotograf-fyn.dk/gravid-fotograf/

https://www.fotograf-fyn.dk/newborn/

https://www.fotograf-fyn.dk/bryllupsfotograf/

https://www.fotograf-fyn.dk/portraetfotograf/

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere