Dufte
Glimmer

Dufte

Duft dig til et bedre liv

Bliv klogere, friskere og mere sexet – ved hjælp af næsen. Tag med på en opdagelsesrejse i duftens verden, hvor det gælder de afgørende dråber og deres påvirkning. Du kan lukke øjnene, takke nej til at smage på noget og undlade at røre. Lugtesansen er derimod umulig at slukke for. Duftens veje er ikke til at komme udenom – uanset om det er en bedre hukommelse, større sexlyst eller godt humør, der står øverst på din ønskeseddel. 

Øger hukommelsen

Man lugter med hjernen – ikke med næsen – og derfor er det ikke så mærkeligt, at mange dufte kan virke som mentale opkvikkere og øge ens hukommelse. Ifølge den anerkendte brandguru Martin Lindstrøm er vores evne til at genkende dufte og lugte langt mere udviklet end vores evne til at huske, hvad vi har set. At røre, smage og dufte hinanden har en direkte forbindelse til artens viderefølelse. Med andre ord: Vi bruger dufte/lugte til at sondere terrænet. Et eksempel er påstanden om, at maskulin sved kan påvirke en kvindes menstruationscyklus. 

Kan være manipulerende

En særlig duft vækker erindring om svunden lykke – for eksempel duften af Hollywood, der for mange er det samme som at være tilbage i mormors have. Men det virker også den modsatte vej: Lugte og dufte kan også genkalde dårlige stunder. Påvirkningen er høj. Spiser du eksempelvis chokolade, sender kroppen amourøs energi direkte ind i blodet. Tricket er, at alene duften af chokolade har samme funktion – uden kaloriekvalerne! Dufte kan derfor manipulere med os, for eksempel når vi køber ind. Jo sødere, der dufter i et stormagasin, jo gladere er kunderne, og glade kunder køber mere. Der er også eksemplet med ejendomsmægleren, der anbefaler hussælgeren at bage boller, inden de potentielle købere banker på.

Eksempler på hvordan duftene påvirker dig:

Ved hjælp af den rette duft kan du blive mere frisk, roligere eller bedre til at huske. Brug evt. duftene i form af æteriske olier, som du kan blande i et fodbad eller sprede ved hjælp af en særlig olielampe. Her får du et par eksempler:

HUKOMMELSE – Lavendel

Til trods for at lavendel er bedst kendt som et beroligende middel – velegnet til meditation – stimulerer duften også hukommelsesevnen. Den beroligende effekt gør, at man udfører sit arbejde både hurtigere og mere koncentreret. Forudsætningen er dog, at du holder af lavendelduften – som i øvrigt også kan drive myg på flugt … 

OPKVIKKER – Mynte

Det er med After Eight som med at køre på cykel. Har man én gang lært det – holder man af det for evigt. Og det er der en grund til. Pebermyntechokolade eller nærmere pebermynteolie virker opkvikkende og forbedrer vores fysiske formåen. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere