Mother Teresa
Glimmer

Mother Teresa

Selv om hver dag bringer flere børn, som kunne bruge en seng på hjemmet, må foreningen med blødende hjerte sige nej til at tage flere piger ind lige nu. – Vi kan med de nuværende penge kun sikre, at et vist antal børn får en god opvækst og uddannelse.

Fast besluttet på at handle

Mother Teresa gjorde det, så kan du også. Sådan lød opfordringen fra indere, Iben Friis talte med, da hun opholdt sig i Indien i fire måneder. Mange indere havde fortalt hende om kvinders elendige vilkår i Indien og opfordret hende til at hjælpe dem. Tine Elisabeth Larsen var fast besluttet på at handle, da hun kom hjem til Danmark. Det blev starten på foreningen Dansk-Indisk Børnehjælp, der blev oprettet med det formål at hjælpe piger og kvinder i Indien. I dag sørger foreningen for at give et trygt liv til 26 piger på et børnehjem i den sydindiske delstat. Desuden driver foreningen en børnehave og giver små lån til kvinder, som gør dem i stand til at købe en ko eller geder.

http://photo4you.dk

http://bryllupzonen.dk

http://aceblog.dk

http://missbetty.dk

https://mereglimmer.dk

http://bryllup-forum.dk

http://bureau-1.dk

Barsk fortid

Pigerne på foreningens børnehjem er i alderen tre til 15 år. De ældste går i, hvad der svarer til en dansk 8. klasse. For de fleste af pigerne er hjemmet en sidste udvej væk fra et barsk liv med prostitution, hårdt slid i rismarker eller sult. – Mange har været udsat for forfærdelige ting. – Flere af pigerne har oplevet, at faderen har slået moderen ihjel for at få endnu en medgift. Så bliver datteren måske anbragt hos mormoderen, som ikke har råd til at have hende, og som derfor ser sig nødsaget til at aflevere pigen hos os for at sikre hende et godt liv. Heldigvis har pigerne på børnehjemmet det godt i dag. Her får de sig et liv, som giver de triste skæbner mod på at smile igen og lyst til at uddanne sig.

Legetante

Hun tager selv ud til børnehjemmet en gang årligt for at se til pigerne på hjemmet. Hun tager også ud i landsbyer og taler med de kvinder, som får lån til køer og geder. – Det er mit andet hjem, for jeg kender efterhånden en del indere der. Derfor har hun lært sig at tale det lokale sprog, tamil. Hun taler som en femårig inder, men det er nok til, at hun selv kan tale med de mennesker, som foreningen gerne vil hjælpe. Hun kan også tale med pigerne, som efterhånden er gode til engelsk. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere