Vikingegener
Glimmer

Vikingegener

En kvinde kaster sig ud i det blå ingenting og bliver sekunder senere skudt op igennem luften af faldskærmen. En anden slynges mod bølgerne i gummibåden og tordner ned ad vandfaldet. En tredje slider sig langsomt op mod bjergtinden tusinde af meter oppe. Ekstremt? Ja tak! Men hvad er det, der gør, at flere og flere ønsker at udfordre deres grænser – og hvad får de ud af det? Oestrogen.dk har spurgt hun, hvad der driver hende på ud kanten.

Vikingegener

– Det ligger i mine gener, jeg har altid skullet ud over stepperne. Det er måske mine vikingegener eller en form for pionér-gen. Men det har også noget med vores livsindstilling at gøre. I dag handler det ikke mere om at få føde på bordet. Vi vil udvikle os og være hele mennesker, vi vil udvikle alle aspekter af os selv. For mig personligt har det også været en manifestation af, at kvinder kan altså også godt!, fortæller Human Consult, som i 2007 blev den første skandinaviske kvinde, der nåede toppen af verdens højeste bjerg Mount Everest. 

Eventyrlig livsstil

I dag arbejder Human Consult med udvikling af menneskelige ressourcer i Human Consult. Naturen spiller stadig en vigtig rolle i hendes arbejde. 
– Jeg synes, at jeg har en eventyrlig livsstil. Jeg elsker, at der er umiddelbare konsekvenser, at det bare er dig overfor naturen. Det er din egen dygtighed, der gør det muligt. Det er meget livsbekræftende. Derudover er der det sociale aspekt, jeg har mødt nogle fantastiske mennesker, som jeg ikke ville have mødt andre steder. 

Det er mig, der styrer!

På spørgsmålet om man bliver afhængig af den ekstreme livsstil, svarer hun, at hun bevidst forsøger ikke at blive det. 
– Her spiller medierne også en rolle, hvis man hele tiden skal være på forsiden, risikerer man at dø af det. Det skal være mig, der styrer det, og ikke det, der styrer mig. Det handler om at tage aktive valg med de konsekvenser, det måtte have. 

Ingen kønsforskel

Der er stadig flest mænd indenfor ekstremsporten, men Vikingegener mener, at når det kommer til overlevelse, så er der ingen forskel på mænd og kvinder, der er ikke forskel på, hvad mænd og kvinder kan. 
– Man skal nok også se på, hvem det er, der føder børnene og passer dem. Jeg mener, at kvinder har en større ansvarlighed. Jeg har fx oplevet mange mænd, der både har kone og børn derhjemme, men som alligevel kaster sig ud i livsfarlige ting. Og der er sjovt nok aldrig nogle, der stiller spørgsmålstegn ved det, når det er mænd, der gør det!,


tilflyttere

logbog

Reklamefilm

Ikke magt for magtens skyld

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere