En kvinde kaster sig ud i det blå
Glimmer

En kvinde kaster sig ud i det blå

Virker du udadtil, som om du er helt oppe at køre, imens du indeni er ved at falde sammen? Hvis der er fysisk plads i din kalender til at skrive endnu en aftale ind, skriver du den så ned uden at tænke på, hvor meget energi dagens øvrige aktiviteter kommer til at kræve af dig? Kunne du tænke dig et simpelt værktøj, der vil give dig mere balance og langt mere energi? Lad os gå i gang med at energistyre dit liv! 

Start med et stort JA
For de fleste kvinder er det nærmest blasfemisk at sige, at de har brug for at tage vare på sig selv. Sandheden er, at det netop er egoistisk ikke at tage vare på sig selv, for hvis ikke du gør det, ender det med, at andre må gøre det for dig. Selv om du måske har brug for mere hvile, vil dit sind sikkert komme med en masse begrænsninger for, hvorfor det ikke kan lade sig gøre. Start med at sige et stort JA og brug et par minutter på at stille dig selv nogle gode spørgsmål. 

1. Hvad vil det give mig, at bruge mere tid på mig selv? 
2. Hvad er konsekvensen, hvis jeg bliver ved med at fylde min kalender så meget, som jeg gør nu? 
3. Hvilke aktiviteter er jeg villig til at sortere fra for at skabe mere energi i hverdagen? 
4. Hvordan vil det gavne andre, at jeg tager bedre vare på mig selv? 

Sådan gør du!
Hver søndag sætter du dig ned med din kalender og finder ud af, hvilke aktiviteter du har i ugens løb. I stedet for at fylde hvert et tomrum ud i kalenderen, energistyrer du nu din uge med farverne rød, gul og grøn. 

En rød aktivitet er noget, der kræver meget stor energi af dig. Det kan f.eks. være en præsentation, du skal fremføre på dit arbejde eller at holde børnefødselsdag for 25 af din søns klassekammerater. 

En gul aktivitet er noget, der kræver ”mellem-meget” energi af dig. Det kan f.eks. være at besvare dine mails eller at lave regnskab. 

En grøn aktivitet er noget, du lader op af. Måske er det at motionere, at meditere, læse Q, være i naturen eller at lave ingenting. 

Brænd – uden at brænde ud
Det er meget individuelt, hvad en rød, gul eller grøn aktivitet er. Kun DU ved, hvor meget energi, de enkelte ting kræver af dig, så du skal energistyre ud fra, hvad der virker for dig. 


Nu udvikler du et system, hvor du beslutter dig for, hvor mange gule opgaver, du skal have, før det bliver til en rød dag, eller hvor mange røde dage, du må have i træk. Min egen personlige strategi er, at jeg efter en rød dag, skal have en halv grøn dag for at lade op. I gamle dage havde jeg booket to røde dage i træk, hvis der havde været plads i kalenderen – med det resultat at jeg var tvunget til at bruge hver eneste weekend i grøn zone for at lade op til endnu en rød uge. Inden du næste gang siger ja til endnu en aktivitet, kan det være en idé at se på hvilke farver, der dominerer din kalender i denne uge. Den største gave, du kan give dig selv og andre, er dit nærvær. At skabe nærvær kræver, at du kan energistyre dit liv, så du hver dag brænder – uden at brænde ud. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere