tankespind
Glimmer

Latter styrker immunforsvaret

En dag med latter, en dag med gråd og en dag i total stilhed. Den mystiske rose hedder et nyt og anderledes kursus, der går tilbage til urfunktioner som gråd og latter for derigennem at opnå selvudvikling og udrensning. Britt Søndergaard er kvinden bag kurset i Danmark. Ideen fik hun, da hun for en periode opholdt sig i Indien.

Latter styrker immunforsvaret
– Latter har en rensende virkning både på det fysiske og psykiske plan. Latteren styrker immunforsvaret og humor hjælper os til at takle modgang i livet. Når man ler, lever man i nuet, og så er det god motion. Man siger at tyve sekunders latter svarer til tre minutters kraftig roning, fortæller Britt. Ligeledes forholder det sig med gråden. Ifølge Britt svarer en tåre til 1000 timers meditation samtidig med at tårer indeholder en masse affaldsstoffer, som så udrenses, når vi græder. 

Gråden helbreder
– En del oplever at blive syge, fordi de for første gang i lang tid giver helt slip. Selvom vi glemmer, så husker kroppen. Den er som en historiebog, som man åbner. Jeg selv fik smerter i en arm jeg engang har brækket, mens andre oplevede at udrenselsen helbredte nogle fysiske skavanker som at deres syn blev bedre.

Stilhed tæmmer sindet
Efter at have dyrket latteren og gråden kommer turen så til stilheden. 
– Gennem stilheden skal man tæmme sit sind, så man kommer tilbage til det, jeg kalder no mind. Her er man 100% tilstede i sin krop og i nuet. Man skal blot opleve sine tanker, sin krop og beskue verden.

Den mystiske rose er dig
Kurset løber oprindeligt over 21 dage med 1 uges latter en uges gråd og en uges stilhed, men Britt har modificeret det, så det danske kursus vil løbe over tre dage. Første dag med latter, anden dag med gråd og tredie dag i stilhed, hvor Vipassana-teknikken vil blive introduceret. Og bare så du ved det; den mystiske rose er dig…

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere