Hvad tænker en teenager?
Glimmer

Hvad tænker en teenager?

Hvad tænker en teenager? Når hun for første gang skal slå op med kæresten, skal i seng med ham eller måske er død hamrende skoletræt. Hvad tænker de, og hvordan kan vi bedst hjælpe dem til at få en god start på deres voksne og selvstændige liv?

Tager teenagere seriøst

I virkeligheden kender vi alle svarene, da vi jo selv har stået i samme situation, men alligevel kommer vi sjældent langt med de velmenende råd, da teenagere kører deres helt eget trip og sjældent gider lytte. Journalist Rosa Trier har med Den lille lyserøde kastet sig ud i det svære projekt at lave en magthåndbog til unge kvinder, som undertitlen også lyder. Og Rosa Trier formår faktisk at levere en håndbog, der tager solidt afsæt i teenageres problemer og ikke mindst tage dem seriøst.

Sex, stoffer og ligestilling

Med udgangspunkt i de oplevelser vi selv oplevede som teenager, bevæger hun sig gennem emner som festen, kæresten, sex og senere hen det at blive selvstændig, finde sin stil og gå til den første jobsamtale. Det er befriende og skønt at opleve den bramfri og naturlige tilgang til emner som sex og stoffer. Og at vi samtidig lader lidt feminisme komme ind i billedet i sit afsnit om ligeløn og forskellen på mænd og kvinder, kan vi her på oestrogen kun være begejstrede for. 

http://fotografiaarhus.dk

Vil selv!

Vi balancerer mellem at være ’en af dem’ og en, om hun vil det eller ej, bedrevidende voksen. Og heri ligger bogens største begrænsning. Uanset hvor meget hun forsøger at møde teenageren i øjenhøjde, blandt andet ved at formulere sig ungt og hipt, så kan hun ikke komme helt udenom de lidt bedrevidende råd. De er absolut nødvendige og velmenende, men uanset tone og hensigt, kan en voksen aldrig nå helt ind med de konstruktive råd til en teenager. De vil og skal erfare selv. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere