Sundere kost
Glimmer

Sundere kost

Veninden havde haft flere klienter, som skulle følge en bestemt diæt, hvilket var nemt at gøre hjemme, men svært at gøre på arbejde, fordi udbuddet af mad i kantinen simpelthen var for dårligt. Det skulle der gøres noget ved og De startede derfor i begyndelsen af året med at inspirere kantiner rundt om i landet til at tilberede en bedre og sundere kost.
I dag er Kostkompagniet et team af diætister, gastronomer og akademikere, som varetager de forskellige opgaver.

Ændringer skal der til

De arbejder i 3 dimensioner. Først skal ledelsen i virksomhederne være med på idéen og være indstillet på at lægge nogle penge i det. Derefter er der kantinens personale, som skal være åbne overfor at ændre deres nuværende menuer og indstille sig på nye udfordringer og opgaver i madlavningen. Til sidst er der medarbejderne, som skal spise maden. De skal have lyst til at spise sundere og lægge gamle madvaner fra sig og åbne op for nye gastronom-insprirerede retter.
– Vi møder meget goodwill fra medarbejderne. Mange er virkelig træt af at spise sovs og kartofler, slatten salat og højt belagt smørrebrød. De higer efter at kunne leve sundt også på deres arbejdsplads.  

Hvorfor ikke på arbejdspladsen

– I dag er vi meget kostbevidste og flere og flere folk gør meget ud af at spise sundt, økologisk og varieret. Derfor hører det ingen steder hjemme, at det sted, hvor du arbejder og hvor du skal bruge masser af energi, ikke kan få noget ordentligt at spise. 
I firmaet er der ansat flere statistikere til at redegøre for, hvad dårlig kost kan betyde for den enkelte medarbejder, og hvilke konsekvenser det på længere sigt får for virksomheden. 

Velvære og energi

I dag er det ikke nogen hemmelighed, at kost og velvære hører sammen. Derfor er det også en god politik og image for et firmae at pleje deres medarbejdere ved at give dem ernæringsrigtig kost. 
– På længere sigt vil det gavne firmaet, fordi den enkelte medarbejder vil få mere energi til at udføre sit arbejde og mindre sygefravær

Uddannelse
De bliver blandt andet skolet i madlavning, ernæring og tilsmagning.  
– Det vi ligger vægt på er, at sund mad ikke er kedelig mad, men at sund mad kan være spændende og lækker mad.  

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *