logbog
Glimmer

logbog

Weblog kommer af website (hjemmeside) og log, som betyder logbog eller dagbog. En weblog er en internetside, som er personlig og løbende føres ajour af indehaveren, bloggeren. I daglig tale kaldes weblogs også for blogs. Det nyeste indlæg er altid placeret øverst, og herfra kan man rulle ned ad siden til tidligere indlæg eller surfe i arkivet, hvis bloggeren har lavet sådan ét. 

Mange lægger stor ildhu i at give deres weblog et smart design. For andre er det mere indholdet, der tæller. Hvad enten man blogger, fordi man gerne vil dele en særlig interesse med andre – der er rigtig mange blogs for strikkeentusiaster – eller man bare vil have et ukendt publikum at meddele sig til, skal man være klar over, at når man trykker på send-knappen, lukker man porten til sit liv op på vid gab. Det kan være chefen, der læser i den anden ende, eller den gamle kæreste, som man absolut ikke har lyst til at genoptage kontakten med. Så man skal overveje, hvad det er, man lukker ud, før man lukker det ud. I USA har der været sager om bloggere, som blev fyret, fordi de skrev om deres arbejdsplads. 

Selv om man deltager i et specifikt blogfællesskab udelukkende for strikkeentusiaster, har alle andre også adgang til at følge med, så det dur ikke at sige til den gamle kæreste, der dukker op ud af det blå cyberspace, at han bare har at holde sig væk fra maskerne. Internettet er åbent for alle. Derfor vælger en del også at være anonyme bloggere.

Noget andet, man skal være opmærksom på, hvis man laver en blog med kommentaradgang, er, at man rent faktisk får kommentarer – også de dårlige. Det dur ikke at være alt for ømskindet. Hvis man skriver om sine brækfornemmelser vedrørende Helmuth Lotti, vil man garanteret få på snuden af Lotti-fans. Dog er mange kommentarfunktioner lavet, så afsenderen skal opgive som minimum navn og ofte også e-mail, for at man kan komme anonyme smædeskriverier til livs. 
Det forventes af bloggere, at kommentarer har relevans til det skrevne. Det sidste nye er de såkaldte V-logs, hvor bloggere viser videoklip fra deres liv ved hjælp af et webcam. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere