indvandrer
Glimmer

indvandrer

Som indvandrer i et fremmed land kan det ofte være svært at vide, hvor man skal henvende sig eller hvem man kan spørge til råds om livets mange valg, overvejelser og beslutninger. I deres brevkasse kan du helt anonymt spørge et netværk af rådgivere om alle de ting, som berører dig personligt. Vores brevkasse-gynækologen er en af de mange, der yder assistance og giver gode råd. 

Erfaringer deles
Hjemmesiden kan både læses på dansk, engelsk, tyrkisk, kurdisk (kurmanci), farsi, arabisk, og senere hen urdu. Brevkassen er det primære for hjemmesiden, men der er også mulighed for at dele erfaringer og forestillinger i web-magasinet, hvor du selv kan lave et indlæg. Desuden er der et debatforum, et artikelforum og en gæstebog, hvor du har mulighed for at komme med ris og ros, idéer og forslag m.m. 

Fælles problemstillinger
Hun er projektleder og redaktør på magasinet. Hun er 32 år, kommer fra Afghanistan og flyttede selv til Danmark i 1990. Mens hun studerede Mellemøststudier på Syddansk Universitet lavede hun en stor undersøgelse, hvor hun undersøgte forskellige breve. Hun fandt ud af, at der var en række fælles problemstillinger, som indvandrere søgte svar på i brevkasserne. Men når de læste svarerne fra brevkasser i fx SKAM, passede det ikke rigtigt sammen med det samfund, de levede i – nemlig Danmark. 

Flersproglighed og kunst
Slitte fik derfor idéen om selv at starte en brevkasse op. I hendes arbejde på en sprogskole oplevede hun en stor interesse for at få en brevkasse. – Med flersprogligheden er der flere, som kan engagere sig efter behov. Et tema bliver taget op og uddybet i flere moduler, hvilket gør det mere kontinuerligt, fortæller hun, som oplevede, at de unge generelt var ret glade for internettet. Hun ønsker også, at det skal være en positiv oplevelse at være på siden. – Det skal ikke kun være problembaseret, derfor kunne jeg også godt tænke mig at introducere nogle flere kunstudstillinger på siden. På den måde kunne udenlandske kunstnere vise deres egne værker frem, slutter hun.

Spørg om alt!
deres brevkasse kan du få en helt anonym og uforpligtende snak om de tanker, du gør dig, fx om: Kærlighed, forelskelse, kærestesorg, venskab, identitet, seksualitet, parforhold, ensomhed, ægteskab, utroskab, skilsmisse, vold, misbrug, incest, tvangsægteskab, krop og sind, homoseksualitet, fritid, skole, job m.m., forældre/familieforhold og om livsvisdom, det rare som det rå, der giver tilværelsen dybde og nærvær.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere