Kan du lide te?
Glimmer

Kan du lide te?

Man skelner mellem plantage te og aroma te. Plantage teen kommer, som navnet antyder, direkte fra plantagerne og er tørret, gæret og uden tilsætning af smagsstoffer. I aroma teen har man tilsat tørrede frugter, krydderier og frugtolier til plantage teen. 

Hvilken te skal jeg købe?

Når du køber te, er det vigtigt, at du køber den hos en forhandler, der har opbevaret teen på den rigtige måde, så teen er frisk og velsmagende. Du skal altså ikke købe te fra en stor dåse, der har været åbnet og lukket adskillige gange og som mange har haft deres forkølede næser nede i!
– Jeg vil anbefale, at man får sig en fast televerandør, ligesom man har en fast frisør eller tandlæge. Altså en person, der hver gang du køber te, kan vejlede dig på den bedst mulige måde.

Te for begyndere

Har te aldrig rigtig været din kop te, men nu har du pludselig fået lyst til at springe ud i det. Ja, så anbefaler vi, at det er lettest for begyndere at gå igang med en aroma te. Fx en te lavet på kinesisk grund te med lavt garvesyreindhold, tilsat appelsin, abrikos og jasmin.  

Is te 

Is te 
Den færdigblandede is te, vi kan købe i forretningerne, har ikke meget med te at gøre. Vil du lave din egen rigtige is te og være sikker på, at smagen bliver optimal, så følg denne opskrift:
– Læg the blade i en gryde (dobbelt dosering i forhold til normal tebrygning)
– Hæld vand på
– Lad det trække i 24 timer
– Si teen
– Lav en sukkerlage og bland den i teen (du bestemmer selv, hvor sød du vil have den)
– Tilsæt citron, appelsinskiver, ferskenstykker og lignende
– Server is teen kold med masser af isterninger.

Te som helsemiddel

– Te er sundt! Men jeg sælger det ikke som helsemiddel, men som nydelsesmiddel. Der er ingen tvivl om, at mange drikker te, fordi de synes, teen har positiv indvirkning på mange af kroppens funktioner. Men jeg vil ikke sælge teen som helsemiddel og derved give syge mennesker – måske -falske forhåbninger om, at den kan udrette mirakler.
Urte te, som forøvrigt slet ikke har noget med te at gøre, er en sammensætning af forskellige urter og der er mange, der tillægger den lægende virkning. Trenden er nu, at mange forbrugere går fra at drikke urte te over til den grønne te. Den grønne te kommer fra en te-busk og denne te er meget rig på vitaminer og antioxidanter.

Teens Beaujolais – Darjeeling First Flush
Ligesom årets første budbringer af Beaujolais vin kan få forårskådheden op i de fleste af os, så har tedrikkere en tilsvarende begivenhed at se frem til. Darjeeling First Flush er meget efterspurgt for sin bouquet fra den allerførste plukning i foråret. Den er lettere i smagen og mere delikat end senere plukninger. Denne første plukning ankommer med fly til Danmark omkring midten af april og er på det tidspunkt ca. 14 dage gammel. Den er temmelig dyr (ca. 100 kr for 150 g) og sælges derfor i mindre pakninger. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere