7 skridt til en lækker krop
Glimmer

7 skridt til en lækker krop

1. Tænk positivt

Før du overhovedet finder træningstøjet frem, så skal du have hjernen i de rette folder. Det handler om positiv tænkning. Lad være med at tænke på åndenød, sidesting og regnfulde dage på smattede skovstier. Tænk i stedet på alt det, du opnår, når du kommer i bedre form: En flot krop, faste balder, misundelige blikke fra veninderne, ny energi, bedre sex… 

2. Lav en kontrakt med dig selv

Træning må aldrig være en sur pligt. Men det hjælper på motivationen, hvis du tager en fast beslutning. En beslutning, som ikke er til at bryde. Lav derfor en skriftlig kontrakt med dig selv, hvori du lover, hvor tit du vil træne og hvad du vil opnå med træningen.

3. Sæt realistiske mål

I din kontrakt bør du opstille en række mål. For det første skal du opstille et langsigtet mål om, hvad du vil opnå med din træning. Fx: ”Om et halvt år vil jeg kunne løbe 5 km. på 20 minutter og veje 6 kg mindre”. Lav dernæst en række delmål for den mellemliggende tid. Fx at du vil forbedre din tid med 2 minutter og tabe 1 kg pr. måned. Husk at både slutmål og delmål skal være realistiske. Dvs. hellere i underkanten end i overkanten.

4. Giv dig selv fridage

Gør træningen til en fast del af din ugentlige rutine. Det bedste er at træne tre gange om ugen med en fridag imellem. På dine fridage skal du give dig selv lov til at flade ud på sofaen – uden at have dårlig samvittighed.

5. Find en træningspartner

Træningen er ikke blot lettere, når man har forpligtet sig over for en anden. Det er også sjovere. Aftal med din træningspartner, at et afbud koster noget, fx en cafétur. Kan du ikke finde en træningspartner uden for hjemmets fire vægge, så gør træning til en familieaktivitet. Ungerne synes, at det er sjovt, og din partner har sikkert godt af at røre sig lidt.

6. Gør træningen til dit frikvarter

Vi har alle brug for lidt tid for os selv. Især i en stresset hverdag. Når du træner, kan du lukke resten af verden ude. Glem alt om overarbejde, opvask og skrigende unger. Og lad i stedet tanker flyve til varmere himmelstrøg, mens du lader kroppen arbejde.

7. Forkæl dig selv med præmier

Okay, det lyder som en falliterklæring, men det virker: Hvis du belønner dig selv jævnligt, er det lettere at bevare motivationen. Lov dig selv en række lækre præmier, efterhånden som du når dine delmål. Fx en ny bluse, en ansigtsbehandling eller en lækker middag på restaurant. Og giv så dig selv den helt store præmie, når du har nået dit slutmål. 

Husk! Hvis ingen af de ovenstående skridt virker for dig, så har du stadig en sidste udvej. Forestil dig selv om 20 år i to forskellige udgaver: Den ene har plejet sig selv og brugt sin krop. Den anden sidder på nøjagtigt samme plads i sofaen, som du gør i dag. Hvem vil du helst være?

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere