Hvorfor ligge stille og smelte i solen?
Glimmer

Hvorfor ligge stille og smelte i solen?

Hvorfor ligge stille og smelte i solen mens sveden driver, når stranden giver mulighed for et væld af aktiviteter.

Er du typen, der slet ikke kan klare tanken om at svede sololie syv timer i træk, mens solens stråler ubarmhjertigt brager løs ovenfra, og ryggen klistrer til et lille badehåndklæde, der nærmest er at forveksle med et stykke groft sandpapir?

Eller har du selskab af små krudtugler, der helst ikke sidder stille mere end fem minutter ad gangen og helst skal have opholdet på stranden udfyldt med underholdende aktiviteter? Uanset om du nikker genkendende til første eller sidste kategori, er der ingen grund til at fortvivle. Stranden er nemlig en oplagt legeplads for både børn og voksne. Vand, sand og vidder skaber de perfekte rammer for spil og leg af forskellig slags. 

Off road kroket

Mange rummer en forståelse af kroket som et havespil primært forbeholdt gamle damer. Men det er helt forkert. Kroket er nemlig et spil, der stiller store krav til deltagernes koncentration, når modstandere skal krokeres med stil og ynde. Teknikken er med andre ord ikke at undervurdere. Men hvorfor ikke befri kroketbanen fra ligusterhækkens lange skygger og rykke hele kampen ned på stranden. Et terræn, hvor både blødt sand og lavt vand vil udfordre selv de mest erfarne køllekonger. 

Vandpistol volley

Legen egner sig bedst til vindstille dage, da ballonen ikke må flyve bort fra banen. Alt du skal bruge, er balloner og vandpistoler. Gerne de lidt større balloner, som kan købes i de fleste hobby forretninger. Pust ballonerne op, fyld vandpistolerne med vand og fordel deltagerne på to hold. Som i almindelig volley gælder det nu om at holde bolden i spil, inden den sendes over nettet, blot er det her ballonen, der skal holdes svævende ved hjælp af vandstråleskud. Det kan anbefales at lave en bane meget mindre end normalt.

Mega Mikado  

Mikado er stuebordsspillet, hvor tynde træpinde skal fjernes en for en med sikker hånd. Der er nemlig ingen af de øvrige pinde, der må bevæge sig, når du forsøger at fjerne en enkelt. Men nu er det de færreste, der slæber stuebordet med på stranden. Derfor har geniale spilproducenter valgt at producere mikadopinde så store, at selv bedstemor kan se dem uden briller på. Størrelsen gør det muligt at flytte spillet ud i strandsandet, hvor det ujævne underlag øger spændingen og gør det sværere at snuppe alle pinde i en enkelt omgang.

Sæbeboblebasket
Gode lunger og kraftig koncentration er vigtigste kundskaber i denne disciplin. Alt den kræver af rekvisitter er sæbeboblevand og en spand, resten står du selv for. Spanden placeres i passende afstand fra deltagerne, der nu skal lave sæbebobler, som pustes og dunkes ned i spanden udlukkende ved brug af lungekraft. For hver sæbeboble, der dunkes i spanden, får man et point. 

Vikingespillet
Kært barn har mange navne. Derfor er der sikkert også nogle af jer læsere, der først nikker genkendende ved navnet Kubb. Et spil med rødder tilbage til middelalderen, men som inden for de seneste år har genvundet sin popularitet ikke mindst i de svenske parker. Nu er turen så kommet til de danske strande, for selvom der almindeligvis spilles på græs, er der intet i vejen for at tage udfordringen op i strandsandet. Spillet består af en konge, som placeres midt på banen, og 5 kubber, som står på baglinjen i begge ender af banen. Deltagerne fordeler sig på to hold og skal nu via kastepinde forsøge at vælte modstanderens kubber.

Først til sidst skal kongen væltes. Vælter man kongen inden kubberne, har man tabt spillet. 
Vikingespillet/kubb kan købes i de fleste spil- og legetøjsforretninger. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere