Muligheder
Uncategorized

Muligheder

Foråret nærmer sig, og sommerferien skal planlægges. Men hvor tager man hen, når familien skal afsted?

Børn er VIP-gæster
Man kan sagtens tage børnene med på drømmerejsen til østen. I mange lande, og særligt i Sydeuropa og Asien, er befolkningen meget glade for børn, der ofte bliver modtaget som VIP-gæster. Til og med strikse myndighedspersoner kan af og til lette lidt på de stramme miner, når de møder børneturister. Det kan sagtens lade sig gøre at rejse med små børn, selv om visse  
rejsemål passer bedre end andre. Hvis du planlægger lidt i forvejen, bliver det ikke mere besværligt at være på ferie end at være derhjemme. Bare anderledes, mere afslappende, betydeligt sjovere og frem for alt fyldt med gode minder. Her får du et par tips til en børnevenlig og eventyrlig ferie:  

Børnevenlige rejsemål har:
– Lavvandede strande, hvor der ikke pludselig bliver dybt
– Ingen store motorveje eller andre stærkt trafikerede veje mellem hotellet og havet
– Børnepool
– Nærhed til gågader 
– Muligheder for spændende oplevelser
– Relativt rene omgivelser – især hvis man har småbørn med, der putter alting i munden

Find din bryllupsfotograf
Fotograf til Bryllup
Bryllupsfotograf Roskilde
Bryllupsfotograf Hirtshals
Bryllupsfotograf Silkeborg
Bryllupsfotograf Fredericia
Bryllupsfotograf Nordsjælland
Bryllupsfotograf Horsens
Bryllupsfotograf Aalborg
Bryllupsfotograf Fyn
Bryllupsfotograf Vejle
Bryllupsfotograf Kolding
Bryllupsfotograf Sjælland
Bryllupsfotograf Aarhus
Bryllupsfotograf i Randers
Bryllupsfotograf i Odense
Bryllupsfotograf i København
Bryllupsfotograf Svendborg
Bryllupsfotograf Helsingør
Bryllupsfotograf Slagelse
Bryllupsfotograf Esbjerg
Bryllupsfotograf Herning


På flyrejsen: 
– Brug lidt ekstra tid på at pakke håndbagagen, det letter flyveturen. Pak et par bamser eller andet, som føles hjemmevant. Lidt legetøj og et par bøger, spil, puslespil og tegnegrejer er også en god ide. Børn, der løber omkring i flyvemaskinen, irriterer ofte andre passagerer, så det er godt at kunne beskæftige dem. En lille pose med en overraskelse eller lidt slik eller rosiner kan også være en god ide. Gå eventuelt en tur i flyet med barnet, hvis det bliver uroligt. 
– For mindre børn kan det være nødvendigt at have skiftetøj, vådservietter og babymad med. 
– Næsespray og tyggegummi hjælper på trykket i ørerne, når flyet starter og lander. For de mindste kan det hjælpe at amme dem.  

Barnemad og drikke
Eksotiske madretter plejer at tiltale selv de mest kræsne børn. Skulle det imidlertid ikke være tilfældet kan de fleste restauranter diske op med et par børnevenlige retter som pommes frites, hamburgere, kylling, spaghetti eller ris og grøntsager. Vær ikke genert over at spørge personalet, om de kan lave noget børnevenligt, selv om det eventuelt ikke står på kortet. Ud over dette er der naturligvis altid det sikre trumfkort – McDonald’s, der har afdelinger så godt som alle steder i verden. Babymad på dåse kan man købe de fleste steder i Europa og i Nordamerika. Børnevælling og grød, der ikke er sødet med sukker, er derimod svære at finde i udlandet, så tag det eventuelt med hjemmefra. Mange børn taber appetiten i varmen. Det er ikke noget at være urolig for, sørg blot for at de får nok at drikke og eventuelt lidt ekstra salt, hvis det er meget varmt. Yoghurt og frugt plejer at glide ned. En lille vandkoger kan være god at have med, hvis du skal lave vælling og babymad på værelset. Skræl al frugt og vær opmærksom på at vaske hænder.  

Barnevogne
I områder med bjerge og kuperet terrræn er det bedst med en bæresele eller bærestol. Ud over det er en klapvogn ofte god at have med. Paraplyvognen spinklere og kører dårligere. Til gengæld er den lettere at komme frem med, især hvis der er smalle fortove eller høje kantsten. Det kan være en fordel at have en type klapvogn, hvor ryglænet kan sænkes ned. På den måde kan barnet falde i søvn i den, når man er ude på restaurant. Det er også en god ide, hvis klapvognen har et tag, der kan slås op, så det kan beskytte mod den stærke sol. Taget kan også være godt at hænge myggenet på. 
Klapvognen kan sendes med fly og eventuelt pakkes i en stor pose, som kan købes i de fleste lufthavne. Husk at sætte en lap på vognen med adresse.  

Myg og insekter
Der kan være mange myg i varmere lande. Tag derfor et myggemiddel og eventuelt myggenet med. I mange lande findes eller sælges myggemaskiner, som sættes i stikkontakten. De kemiske midler, som bliver brugt i myggemaskinerne er meget stærke og ikke godkendt herhjemme. Allergikere bør derfor være forsigtige og maskinen bør ikke være tændt, mens du sover. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere