fornærmet
Uncategorized

fornærmet

Det at prutte om prisen er en naturlig del af hverdagen i mange lande. Som danskere er vi vant til faste priser, og mange bliver forlegne ved at skulle forhandle. Men du kan hurtigt lære dig et par tricks – og før du ved af det, bliver du bidt af det, og det bliver en kunst i sig selv. 

Bliver fornærmet
“Come look! I give you good price. Very good price, specially for you, madame”. Måske er du hende, som stirrer ned i jorden og skynder dig forbi. Men gør ikke det. At prutte om prisen kan være sjovt og så kan det betale sig! Men det kræver øvelse. 
På mange markeder i udlandet sættes prisen faktisk så højt, at det er meningen, at man skal prutte om den. Hvis du bare betaler det, som sælgeren forlanger, bliver du snydt, og en del sælgere tager det nærmest som en fornærmelse. 

https://wedoweddings.dk
https://wedoweddings.dk/det-lyder-som-lidt-af-en-kaerlighedshistorie/
https://wedoweddings.dk/vores-bryllupsplaner/
https://wedoweddings.dk/bryllup-frederikshavn/
https://wedoweddings.dk/bryllup-herning/
https://wedoweddings.dk/bryllup-naestved/
https://wedoweddings.dk/bryllupsplanlaegning/


Kræver øvelse
En god regel inden du går i gang, er at beslutte, hvad du højest vil betale for varen. Det kræver naturligvis, at du ved, hvad du kan komme ned på, så bliv ikke sur, hvis du møder en anden turist, som har betalt mindre. Som sagt kommer det med øvelsen. Og husk, at de rigtigt øvede mener, at man ikke har pruttet rigtig godt igennem, hvis ikke sælgeren er sur på en, når man går derfra!

Her er lidt gode råd  
1. Hold masken. Lad være med at råbe ”Wow” og pege på varen. Lad som om du nærmest gør sælgeren en tjeneste ved at købe varen, og at den NÆSTEN er til besvær for dig.

2. Lad være med at prutte om alt for billige ting. At bruge lang tid på at få en pris ned fra 4 til 3 kroner er lidt småligt. 

3. I varehuse og butikskæder kan man som regel ikke prutte om prisen. 

4. Lad være med at købe den første ting, du ser. Lav en lille markedsundersøgelse, før du handler. Så kan du også bruge argumentet ”Jamen hos Ahmed på hjørnet har jeg set den til 45”. Hvis mange sælger det samme produkt, er det også lettere at få prisen ned. 

5. Husk at det godt kan tage tid at forhandle. Specielt når det gælder dyrere varer som for eksempel tæpper. At drikke en kop te med ejeren indgår tit i ritualet. 

6. Lad være med at begynde at prutte om prisen, hvis du ikke er sikker på, at du vil have varen. Hvis du går fra en handel og siden kommer tilbage, viser du, at du virkelig er interesseret, og så kan prisen sagtens være steget!

7. Brug ikke argumenter, der er nedsættende om varens kvalitet, når du prutter. Det kan såre sælgeren og gøre ham mindre tilbøjelig til at give dig en god pris. 

8. Vær i det hele taget ikke uforskammet. Prutning er en del af kulturen her – det er en omgangstone og ikke et skænderi. Det er en forhandling – ikke en slagmark. 

9. Betal med så lige penge som muligt. Hvis du prutter med argumentet: ”Jamen jeg har ikke flere penge end dette beløb” så er det meget uforskammet siden hen at betale med en stor seddel og så stille sig op og vente på at få en masse småpenge tilbage. 

10. Hvor langt du kan komme ned i pris kommer an på, hvor dyr varen er. En T-shirt kan du måske kun forhandle 10% ned i pris, mens du måske kan komme ned på 50%, når det gælder et tæppe. Alt afhænger af, hvor stor fortjeneste, sælgeren har på varen, for det er den, du formindsker, når du prutter. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere