ekstravagant eller afdæmpet
Uncategorized

ekstravagant eller afdæmpet

Stort, småt, dyrt, billigt, ekstravagant eller afdæmpet, hvad end du leder efter, når du vil investere i et nyt stereoanlæg, så kan du få det. Lækkert hi-fi har altid været meget populært – specielt blandt den mandlige del af befolkningen. Men hvad er det, der lokker, når vi vælger anlæg? Er det udseendet, er det lyden, eller er det prisen? Vi har besøgt Audio Consult på Frederiksberg i håb om at finde svaret der.

Forretning for kendere
Audio Consult har ligget på Frederiksberg i over 20 år, og forretningen specialiserer sig i håndbygget hi-fi. Peter Qvortrup har grundlagt butikken, men i dag er det Anders Espensen, der styrer den daglige drift af Audio Consult.
– Det er en butik for entusiaster. Nøgleordene hos os er 100 procent kvalitet og så selvfølgelig et godt samarbejde mellem kunderne og os. Nogle gange kan det tage op til ti år for at bygge et helt anlæg op, men det venter kunderne gerne på, for de ønsker virkelig det perfekte anlæg. Jeg er virkelig glad for mit arbejde, og det tror jeg handler om, at vi har opbygget en god stemning i forretningen med masser af stamkunder, der ofte også bare kommer her for at få en kop kaffe og en sludder, fortæller Espensen.

https://www.voresstoredag.net/knudhule-badehotel-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/kokkedal-slot-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/kragerup-gods-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/ledreborg-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/lykkesholm-fotografering-af-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/pakhus-bryggen-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/reception-og-bryllup-paa-gl-rye-kro/
https://www.voresstoredag.net/sallingsund-faergekro-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/skanderborg-park-hotel-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/skjoldenaesholm-slot-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/skovlund-kro-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/skoenne-steder-paa-sjaelland/
https://www.voresstoredag.net/studenterkilden-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/super-hyggelige-feststeder-paa-fyn/
https://www.voresstoredag.net/vielse-frederiksborg-slotskirke-og-bryllup-hegnslund-klampenborg/
https://www.voresstoredag.net/vielse-gurre-kirke-helsingoer/
https://www.voresstoredag.net/vielse-aulum-kirke/


Mest for mænd
Et anlæg er musikkens formidling, og derfor er det vigtigt, at anlægget passer til de individuelle behov, som kan være meget forskellige fra person til person. 
– Det er hovedsageligt mænd, der kommer i butikken, men vi ser da også af og til kvinder med enorm interesse for hi-fi. Det er dog to vidt forskellige indgangsvinkler for mænd og kvinder, når de vælger anlæg. Mænd snakker meget teknik, hvor kvinder måske går mere op i anlæggets udseende. Det siger jeg ikke for at stereotypisere mænd og kvinder på den måde, men der er altså alligevel noget om snakken. Den grundlæggende fælles indgangsvinkel, som alle kunderne i vores forretning har, er en stor nysgerrighed, der så siden går hen og udvikler sig til entusiasme, siger Anders Espensen. 
Det tyder altså på, at mænd går efter det gode anlæg og måske ikke går så meget op i udseendet. Anlægget må gerne være formet som en stor klods, hvis det altså bare er det perfekte anlæg, og teknikken er i orden. 

Ingen bekvemmelighed her
I de senere år har trenden inden for hi-fi været meget minimalistisk. ’Alt i en maskinen’ er at foretrække, så fylder det ikke så meget, og samtidig ser det smart ud. 
– Sådan er det ikke hos os, og det bliver det heller aldrig. Folk, der handler her, er villige til at ’lide’ for musikken, og mange er helt knuste, hvis der sker noget med deres anlæg. Jeg mener ikke, at der skal være nogen mode inden for hi-fi, og det er derfor, jeg tror, at det er flest mænd, der er lidenskabelige, når det kommer til deres anlæg. Der er grænser for, hvor meget ’isenkram’ kvinder vil acceptere i deres hjem, men hvis det først er blevet en passion for manden, så er alt andet ligegyldigt, mener Anders Espensen.

Kassen koster
Det er ingen hemmelighed, at musik og hi-fi kan være en meget dyr hobby, og vil man have et nogenlunde ordentlig anlæg, kan det let løbe op i 30.000-40.000 kroner.
– De specialbyggede anlæg er forholdsvis dyre, og de er måske heller ikke umiddelbart så æstetisk smukke. Det kan for nogle være en lidt dårlig kombination, men hvis anlægget både skal være specialbygget og smukt at se på, så kommer du let til at betale det dobbelte for anlægget. Det er kassen, der koster, så det er ofte sådan, at de forskellige producenter satser på enten det gode kram eller det smukke ydre

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere