aficionado
Uncategorized

aficionado

Cigar girls!
Indtil for 10 år siden forbandt man ikke cigaren med noget specielt sexet. Men så kom kvinderne og ikke mindst USA’s daværende præsident, Bill Clinton, på banen – og fra da af var lugten af gammel mand fordrevet til fordel for et nyt og sexet image. Bladet Cigar Aficionado lugtede hurtigt tendensen og fik nogle af verdens smukkest kvinder til at posere for magasinet. Blandt andet Demi Moore vakte opsigt som sexet cigargirl! 

Rygende tips:
At ryge en cigar er dog ikke så enkel en sag som med en cigaret: der ligger en hel lille videnskab bag både opbevaring, klipning og rygning af de smukke brune. Her får du de vigtigste fifs:

Din personlige “humidor” 
Kun de færreste ved, hvad en humidor er, men for en aficionado (cigarkender) er den ganske uundværlig! En humidor er en cigarkasse med fugtlegemer. For at cigarer ikke skal blive tørre og triste, er det nemlig ganske afgørende, at de opbevares korrekt, nemlig ved 18-19 grader og med en luftfugtighed på 70% – og det sørger humidoren for. Er cigaren blevet opbevaret ordentligt, har den en naturlig glans og nogle gange også et let olieret look. Føler du på cigaren, skal en velopbevaret cigar give sig lidt, når du trykker let på den, og ikke føles tør eller knasende. Er cigaren sprækket, knækket eller lyder som et bundt tørre blade, er den ikke noget værd.

https://www.voresstoredag.net/fotograf-esbjerg-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-koebenhavn-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-odense-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-vejle-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-paa-instagram/
https://www.voresstoredag.net/fotografer/
https://www.voresstoredag.net/fotografer-specialiserer-sig/
https://www.voresstoredag.net/fotografering/
https://www.voresstoredag.net/fotografering-pa-viborg-radhus/
gift
billeder
Vend opmærksomheden udad
Perfekt samtalested

Fugt og klip 
Aromaen i en god cigar kommer kun til sin fulde ret, hvis spidsen af hovedet klippes af. Her er det uhyre vigtigt, at cigaren klippes i et rent snit. Føles cigaren lidt tør i det, kan du forebygge klippekrakeleringer ved at fugte cigarens hoved og dermed blødgøre dæksbladet. Dette kan enten gøres ved hjælp af læberne eller – mere elegant – ved et let dyb i cognacglasset.

Sådan klipper du:
Hold cigaren med venstre hånd, før cigarens hoved ind i klipperen og lav et rent snit lige ved cigarens skulder – skulderen er dér, hvor cigarens sider bliver parallelle. Klip hellere for meget end for lidt, da der for optimal nydelse skal være ordenlig træ igennem. 

Sæt ild til starutten
En cigar er ikke som en cigaret, der tændes ved et hurtigt sug ind over flammen. Næ, at tænde en cigar tager tid og tålmodighed. Først skal cigaren nemlig varmes op. Dette gøre ved at føre cigaren frem og tilbage et godt stykke over flammens spids. Herefter holdes cigarens fod – spids – 3-5 cm over flammen og drejes roligt rundt til cigaren er blevet ensartet tændt. Når der fyres op under cigaren, er det vigtigt at det er fra en ildkilde, der ikke afgiver nogen lugt. Kendere tyer til lange cedertræstændstikker, men en god ikke-lugtende lighter kan også gøre det.  

Ryg løs!
Når det gælder selve rygningen, adskiller cigaren sig først og fremmest fra cigaretter ved, at man IKKE skal inhalere. En cigar er til for at smages, og smagsløgene sidder i munden, ikke i lungerne. Cigaren skal ryges langsom. Sug ikke for tit eller for hårdt, da cigaren så bliver for varm og smagen ødelægges. Skulle cigaren gå ud, så knips asken af og pust i cigaren for at rense den for gammel røg. Herefter kan du stille og roligt tænde den igen.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere