gift
Uncategorized

gift

To skal man være … og allerhelst gift, hvis man bosætter sig i USA. Den der med at ”leve på polsk”, slår vist aldrig rigtig igennem herovre. Det er pudsigt nok i et land, der ellers er så langt fremme på mange områder. Den frigjorte indstilling til ”bare at bo sammen” eksisterer kun ganske få steder. 

Frisindede europæere!
Inden vi flyttede tænkte jeg, at det nok var lettere overdrevet – alt det man hørte. Men allerede ved ejendomsmægleren startede det, for når man ikke er gift, hvor gør man så af den anden persons navn. Kvindens altså… En kortere forklaring af sagens rette sammenhæng blev mødt med et skævt smil, en let rysten på hovedet og en kommentar om frisindede europæere. Ikke negativt, men det var tydeligt, at det ligger langt fra den amerikanske måde at tænke på. 

Mrs. And Mr. John Smith
Kvinderne herovre tager lige så stille deres mands ”identitet” til sig, når de bliver gift. De bliver ”Mrs. And Mr. John Smith”, og sådan er det bare. Ingen virker specielt utilfredse med det. Ikke som i Danmark, hvor alle krampagtigt holder fast i hver deres efternavn, for det skulle nødigt se ud som om, at man havde givet afkald på en del af sin selvstændighed! 

Status at være gift

I USA er er der status i at have en ægtefælle. Man gifter sig, og helst inden man er 30, for folk kunne jo tro, at man ikke kan afsættes. Her er det også mere almindeligt, at man går hjemme med sine børn, mens de er små. Der er ingen negativ klang over at være en ”stay-at-home-mom”, så er børnene bare prioriteret det højere, og ofte er det manden, der forsørger familien. Amerikanernes arbejdsdage er længere end danskernes, så der er en vis logik i at arrangere sig på den måde.

https://www.voresstoredag.net/christianskirken-i-aarhus/
https://www.voresstoredag.net/color-hotel-skagen-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/comwell-klarskovgaard-korsoer-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/d-angleterre-bryllup-fotograf/
https://www.voresstoredag.net/dansk-arkitektur-center-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/dronninglund-slot-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-aalborg-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-aarhus-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-anmeldelse/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-bryllup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-bryllup-frederiksberg/


Mandens ord gælder
At det så kan være sværere at kapere, når man er en frigjort dansk kvinde. Nå ja … det er ikke mere besværligt, end man selv gør det til, og det er så et af de områder, hvor man må bøje af. ”You have to pick your battles”, som de siger her. Som når der skal flyttes en palme og den vietnamesiske havemand kigger mistænkeligt på én og siger: ”Maybe we wait till husband comes home”? Hvorfor dog det?! Jeg bad ham jo ikke om at lave en tilbygning eller rive garagen ned. (I givet fald kunne jeg sagtens følge hans nervøsitet). Et kort øjeblik virkede det rent faktisk nemmere selv at grave palmen op. Et ”please just move the d… thing” lå et splitsekund på tungen, da jeg for tredje gang måtte forsikre om, at ”min mand og jeg” HAVDE diskuteret palmens flytteplaner tidligere på dagen, og at det var helt OK! 

Spil efter reglerne
Eller når ens partner kommer hjem, midt i en gennemgang af maleteknik til lofterne og der udbrydes : ”Good! The Boss is here”. At den ene af ”bosserne” – HUN – havde sådan set været der hele tiden, tja, det imponerede vist ikke rigtig nogen.
I starten prikker det til ens selvstændighed. ”Hvordan kan de dog være så himmelråbende ignorante???!” Så finder man ud af, hvor ufatteligt meget nemmere det bliver, når man spiller efter reglerne. Man kan vel altid lade som om og i virkeligheden er det jo kun ”et stykke papir” vi taler om.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere