traditioner og ritualer
Uncategorized

traditioner og ritualer

Fodbold, håndbold og badminton har altid været blandt de mest populære sportsgrene i Danmark, men i de senere år er andre sportsgrene dukket op på den danske sportsarena. Rugby og kitesurfing er begge meget fysisk betonede sportsgrene, og de er så små begyndt at vinde indpas hos danskerne.

Rugby – traditionernes sport
Rugby er en sportsgren med lange traditioner, og danskerne har faktisk spillet rugby siden 1931, men det var dog først i 1950, at Dansk Rugby Union blev stiftet. Rugby er en af de største idrætsgrene i verden, og i Danmark er der cirka 2500, der dyrker sportsgrenen. Der er over 30 klubber, hvor der spilles rugby, og antallet er stødt stigende. Rugby er en barsk sportsgren, men det betyder ikke, at man nødvendigvis skal være et ordentlig brød for at være med. Det er et meget teknisk betonet spil, og det bærer tydeligt præg af at stamme fra briterne, netop på grund af de mange traditioner og ritualer, der er forbundet med sporten. 

https://www.voresstoredag.net/vielse-i-egebaeksvangkirke-og-bryllup-skotterup-i-snekkersten/
https://www.voresstoredag.net/vielse-i-engstofte-kirke-og-bryllup-paa-bandholm-hotel/
https://www.voresstoredag.net/vielse-i-esboenderup-kirke/
https://www.voresstoredag.net/vielse-i-gylling-kirke-og-bryllupsfest-i-gylling-forsamlingshus/
https://www.voresstoredag.net/vielse-hans-thausens-kirke-paa-islands-brygge-koebenhavn/
https://www.voresstoredag.net/vielse-munkebo-kirke-paa-fyn/
https://www.voresstoredag.net/vielse-raklev-kirke-kalundborg/
https://www.voresstoredag.net/vielse-i-sankt-johannes-kirke-og-bryllup-paa-varna-palaeet/
https://www.voresstoredag.net/vielse-stavnsholtkirken-farum-bryllupsfest-paa-ellegaarden/
https://www.voresstoredag.net/vielse-vor-frue-kirke-assens/
https://www.voresstoredag.net/vielse-mariehoej-kirke-silkeborg-og-bryllup-paa-knudhule-badehotel/


Gentlemanship er den gyldne regel 
Vil man spille rugby, er der en uskreven regel om fairplay, på trods af hårdheden ved spillet. Rugby er et forholdsvis voldsomt spil, men det har slet ikke til hensigt at være et voldeligt spil, og det er også der, humlen ligger i forståelsen af rugby spillet. Rugby er et spil for gentlemen, og derfor er spillets regler også temmelig detaljerede, og overtrædelse af reglerne bliver afstraffet prompte. På den måde bliver rugby et meget disciplineret spil, og spillerne skal også have respekt for sin modstander, hvilket kommer til udtryk ved, at de to hold klapper hinanden fra banen efter kampen, uanset hvad resultatet viser. Efter kampen bliver kampens bedste spiller fra begge hold kåret, hvilket også er et tegn på respekt for det gode spil. På grund af disse regler om fairplay, er rugby et spil for alle, der lægger vægt på stor fysisk udfordring i forbindelse med sin sport, og samtidig kan rugby på mange måder være et meget elegant spil, hvis holdene har den rette forståelse for spillet, og dermed går ind til spillet med den rette ’ånd’. 

Kitesurfing – en sport i elementernes tegn
Kitesurfing er det helt nye hit inden for ekstrem sporten. Det unikke for kitesurfing er, at den samler forskellige sportsgrene under ét tag. Det er dele fra paragliding, snowboarding og surfing, der samlet set udgør kitesurfing. Kitesurfing foregår på vandet, hvor det kort sagt går ud på at stå på et kiteboard samtidig med, at en drage trækker dig gennem vandet. Kitesurfing forener på den måde vand og luft, så du virkelig kan fornemme elementernes kræfter, der nærmest får dig til at flyve hen over vandet.

Action, spænding og fart
Kitesurfing er ikke en helt ufarlig sportsgren, og af samme grund, er det meget vigtigt, at man ikke forsøger sig med kitesurfing på egen hånd – i hvert fald ikke som nybegynder. Der udbydes flere forskellige introduktionskurser i kitesurfing, og det anbefales kraftigt, at man følger sådan et kursus, inden man går i gang. Kitesurfing er en actionpræget sportsgren, og det er netop dette element, der gør sporten populær blandt ekstrem sportsfolket. Der er stadig få i Danmark, der dyrker kitesurfing, men kendskabet til sporten er også kun så småt ved at udbrede sig her i landet. Der er dog stadig flere og flere, der giver sig i kast med sportsgrenen, og i takt med, at sporten bliver mere og mere kendt, vil antallet af kitesurfere formentlig også vokse. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere