Vores eget ansvar
Uncategorized

Vores eget ansvar

Hvad gør de fleste voksne mennesker, når de ikke kan lide deres følelser? Som babyerne gylper de dem såmænd også op – de kaster deres følelser i hovedet på andre mennesker og fortæller dem, at de er deres skyld, at de føler sig skidt til mode.

Vores eget ansvar
Vi har ene og alene ansvaret for vores følelser. Vi tager ikke det ansvar, når vi gylper vores følelser op på andre mennesker – når vi kaster vores følelser i hovedet på andre og fortæller dem, at de har ansvaret for, hvordan vi føler.

Hvad vil det sige at tage ansvar for egne følelser?
Måske kan det siges så kort her: Vi har lov til at føle, hvad som helst når som helst, men vi har ikke altid lov til at reagere på vores følelser. Har du lov til at råbe af en andet menneske, fordi du er irriteret? Har du lov til at kalde din partner grimme ting, fordi du er vred? Har du lov til at vende et andet menneske ryggen, fordi du er ked af det? Og måske vigtigst af alt – har du generelt lov til at give andre mennesker skylden og ansvaret for dine følelser? Egentlig ikke – du er ansvarlig!

https://www.fotografaarhus.net/
https://www.fotografaarhus.net/foto/
https://www.fotografaarhus.net/erhvervsfotograf/
https://www.fotografaarhus.net/portraetfotograf/
https://www.fotografaarhus.net/familiefotograf/
https://www.fotografaarhus.net/eventfotograf-tid-til-fornyelse/
https://www.fotografaarhus.net/madfotograf-aarhus/
https://www.fotografaarhus.net/job-ansoegning-og-cv/
https://www.fotografaarhus.net/bryllupsfotograf-aarhus/
https://www.fotografaarhus.net/reklamefotograf-aarhus/
https://www.fotografaarhus.net/dating-fotograf/
https://www.fotografaarhus.net/boernefotograf-aarhus-aarhus/


Et offer
For et offer er det altid de andres skyld. Det er din chefs skyld, at du føler dig nede. Det er din kærestes skyld, at du føler dig negligeret. Det er børnenes skyld, at du ikke længere har de samme følelser for din kone. Det er din mors skyld, at du så tit føler dig skuffet. Det er din fars skyld, at du grundlæggende ikke føler dig god nok. Ofre giver konsekvent andre skylden og ansvaret for deres følelser. Hvilke følelser har du sværest ved at tage ansvar for – hvilke følelser har du det med at ”smide i hovedet” på andre mennesker? Og er de følelser, du viser egentlig dine ”ægte” følelser i situationen? Hvem kender ikke det at være spruttende arrig, men ikke kunne andet end at vise sorg? Eller omvendt – hvor mange viser ikke vrede og aggression, når de egentlig er dybt kede af det? Vi har det med at dække følelser med følelser. 

Fodrer følelser med tanker
Læg mærke til, hvordan du fodrer følelser med tanker. Tanker sætter både følelserne i gang og forstærker dem. Det betyder ikke, at vi skal negligere vores følelser – vi skal bare ikke identificerer os med dem. Det er helt nødvendigt, at bringe nærvær til vores følelser, der kun kan opretholde sig selv ved at gentage sig selv og hele tiden kræve mere af det samme – tanker, bekymringer, problemer, tab. Vi vil påføre os selv – og andre – smerte igen og igen, indtil vi får brudt identifikation med følelserne, indtil du med nærvær bliver vidne til dem.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere