forside og bagside
Uncategorized

forside og bagside

Jeg har krydset et par landegrænser, og nu befinder mig i Storbritanniens lækre omgivelser, men noget jeg dog mangler, det er mit hjemmebibliotek. Faktisk savner jeg også Brønshøjs bibliotek, for derfra har jeg nok lånt de første 20-40 bøger i år. Det er gratis, det er nemt at reservere hjemmefra, og der er mulighed for at læse både nyt og gammelt. Men hvad gør man så, når man ikke kan slæbe diverse bøger med sig? Man forsøger sig med Mofiboog lydbøger.

Igennem sommeren har der på diverse blogs været rabatkoder, som gav op til en måneds gratis abonnement til Mofibo, hvor der findes et utal af skrevne sider fra diverse forfattere. Nogle endda med mulighed for at nyde forfatterens egen oplæsning af deres værk. Det tilbud var for godt til, at en tilbudsjæger som mig, kunne undgå at installere appen og forsøge mig med lydbøger.

http://eafotografi.blogspot.com/

http://photographerdenmark.blogspot.dk

http://ballonfotografen.blogspot.dk/

http://bryllupsfotografvsj.blogspot.dk

http://fotograf-fotograf-fotograf.blogspot.com/

http://fotografiets.blogspot.com

https://professionelbryllupsfotografi.blogspot.dk


Men hvordan er det så at gå fra at kunne føle bogen fysisk, til kun at måtte tænke sig til, at mærke dens vægt imellem hænderne, og lade fingrene bladre igennem siderne?

Den første lydbog jeg gav mig i kast med, var noget så cheasy som Bossman. Men jeg var overrasket over, hvor lækkert det var, at kunne lytte mens jeg transporterede mig fra A til B. Jeg kunne endda lytte til bogen den første time på mit gamle arbejde, forinden at kunderne begyndte at drible igennem indgangen. Smart!
Den næste bog jeg lyttede til, var Papmachereglen af Hella Joof, endda indtalt af Hella i egen person. Her voldede det mig dog problemer med koncentrationen. Om det var fordi, at jeg startede på bogen, mens jeg havde de første dage herovre i London, kan jeg dog ikke gøre mig objektiv nok til at kunne vurdere. Men det var i hvert fald svært for mig, at få hele handlingen med.

Så hvad er min vurdering af lydbøgernes verden?
Jeg synes bestemt det er et smart koncept, specielt hvis man har lidt længere transportid til arbejde/skole eller hvad man nu beskæftiger sig med i hverdagen. Det fungerer også ret fint, hvis man laver noget imens, som man ikke rigtig skal bruge så mange hjerneceller på at skulle koncentrere sig om.


MEN… Det er bestemt ikke det samme som en fysisk bog. Der er noget helt specielt ved, at kunne se ordene forme sig. Bogstaverne kærtegne hver en side. Køre sine fingre ned ad bogryggen, og beundre både forside og bagside.
Det kan dog ikke udelukkes, at jeg inden for en nogenlunde nær fremtid, godt kunne finde på at investere i et abonnement. Bare fordi jeg sådan elsker, at befinde mig i bøgernes verden. Om det så er ved aktiv lytning eller læsning.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere