professionelle kunstnere
Uncategorized

professionelle kunstnere

De små sløjfer har udviklet sig til populære og politisk korrekte modeangivelser. Et signal til omverdenen om vores personlige overbevisning. Hver farve med eget budskab . 

Bevidst bekymring
Den lille lyserøde sløjfe har siden 1994 været symbol på brystkræftkampagnen i Danmark. Ved at bære den et synligt sted indikerer man sin støtte til øget fokus og forskning inden for brystkræft. Den lyserøde markering blev introduceret af kosmetik & hudpleje firmaet Estée Lauder Companies, der i 1992 distribuerede 1,5 millioner sløjfer i USA som en del af deres ”Pink ribbon Campaign”.

Fra frustration til kreation
Ideen om en sløjfe, som en tilkendegivelse på en særlig sag, var ikke nogen ny ide. Allerede i 1991 skabte en New York baseret velgørenhedsgruppe af professionelle kunstnere den mørkerøde AIDS sløjfe. En kunstnerisk reaktion på den frustration som fulgte efter venner og bekendtes ulige kamp mod den dræbende virus. Dette emotionelle budskab skulle udtrykkes gennem den mørkerødefarve, som blev et symbol på blod og lidenskab. 
https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/fotograf-til-bryllup-og-foto-kunst/
https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/fotograf-til-bryllupsbilleder/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-tinglev/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-toender/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-vaerlose/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-vejen/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-vejle/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-viborg/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-vordingborg/
https://www.voresstoredag.net/fotografer-til-brylluppet/

Farvede budskaber
Siden er der dukket flere varianter op. Gule sløjfer bruges af menneskerettighedsbevægelser, for at udvise solidaritet med gidsler. Grønne sløjfer kender vi fra miljøaktivister og ses ofte på folk fra underholdningsbranchen, når de ønsker at udtrykke deres modstand mod filmstudiets krydsfiner. Den lilla sløjfe er en lydløs sympati med ofrene for vold i byen, mens den blå er en protest mod internetcensur.

Ikke kun for kvinder
Mens det traditionelt er kvinder, der bryster sig med de lyserøde sløjfer, har mændene en oplagt mulighed for at komme på banen sidst i november måned. 25. november er FNs internationale dag for bekæmpelse af vold mod kvinder. Den hvide sløjfe, som bæres i denne sammenhæng, tilkendegiver, at man hverken vil udøve, bifalde eller acceptere mænds vold mod kvinder.

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere