livet uden børn
Uncategorized

livet uden børn

Der er i øjeblikket stor fokus på kvinder, der har valgt livet uden børn – også her på debatten. Børn eller ikke børn er et svært spørgsmål, men diskussionen kredser også lige så meget om, hvorvidt vi overhovedet skal blande os i andres liv.
”Tænk om jeg gik op til jeres gravide maver, og kom med en påstand om, at “det kommer du til at fortryde engang”, eller tænk om jeg kom på besøg, og sagde, at jeg synes jeres børneværelse ville egne sig bedre til walk-in-closet”

Sådan skriver en 32-årig kvinde, til debatten. Hun vender billedet om, og viser med sin ironi nogle af de reaktioner, hun konstant står med, fordi hun har valgt IKKE at få børn. Hun respekterer, at de fleste ønsker et liv med børn, men føler ikke, at hun møder samme respekt eller forståelse omkring sit eget valg.

Børn eller ikke børn? 
Der er nogen, der mener, at kvinden må være i tvivl om sit valg, siden hun bliver anfægtet, mens andre mener, at man sagtens kan blive provokeret, selvom man er helt afklaret. Diskussionen kører dog mest på, hvorvidt det er normalt eller ikke normalt at vælge børnene fra. A skriver fx: ”Folk, der ikke bryder sig om børn, er underlige, og så kan de for min skyld blive stødt over mit spørgsmål, det rager mig en “høstblomst”, sådan er det!” Og den holdning er der både tilhængere og modstandere af. Herudover er der selvfølgelig stor nysgerrighed – for hvorfor har hun valgt børnene fra?

Egocentrisk at sige nej?
Der er flere, der mere eller mindre direkte får sagt, at de mener, at folk, der fravælger børn er særligt egocentriske – at de dyrker sig selv i en grad, der ikke efterlader tid til børn. Mens andre mener, at det er lige omvendt. Det er trods alt de mennesker, der får børn, der sørger for at efterlade lidt af sig selv til eftertiden. Men de fleste har dog den holdning, at det det nu engang må være folks eget valg, om de vil have børn eller ej. Og af det skal der ikke peges fingre.

Statistikkerne
et udbredt fænomen
det jordiske liv
Mokka

Men skal vi overhovedet blande os i, hvordan andre lever deres liv?
En kvinde skriver ind om en episode, hvor en ældre dame til et bryllup fnisende spørger et ungt par. ”Så er det måske jeres tur næste gang” Parret havde ingen planer om at blive gift, hvilket sådan set var underordnet, for hvad om man til en begravelse spurgte den ældre dame: fnis så er det måske din tur næste gang…..

Hvad mener du?
Er det det samme? Og kan vi tillade os venligt at blande os i noget så personligt som børn og fødsel af samme?
Debatten kører livligt og meningerne er mange!

https://www.voresstoredag.net/fotograf-hillerod/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-hjorring/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-hobro/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-holbaek/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-holstebro/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-holsted/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-horsens/

https://www.voresstoredag.net/fotograf-taastrup/

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere