Statistikkerne
Uncategorized

Statistikkerne

Et stigende antal kvinder udsættes for vold. Kampagnen ‘Bryd Tavsheden’ skal hjælpe voldsramte kvinder. Vold mod kvinder er et problem, der alt for ofte får lov at leve uden en løsning. En situation svøbt i tabuer, frygt og angst, der gør det svært at hjælpe de udsatte.

Flere former for vold
Du kan godt være udsat for vold, uden at din mand slår dig. Der findes flere former for vold, der alle skal tages seriøst for ikke at få fatale følger for de involverede. Psykisk terror, som at blive truet med vold, blive råbt ad eller kritiseret konstant, er også en form for vold. På samme måde som at få ødelagt sine ting eller blive straffet ved ikke at få penge nok til mad. 

https://www.voresstoredag.net/fotograf-grenaa/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-grindsted/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-haderslev/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-hammel/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-haslev/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-hellerup/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-helsingor/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-herlev/
https://www.voresstoredag.net/fotograf-herning/


Det er ikke din skyld
Statistikkerne siger, at hver tiende kvinde over femten år oplever en af ovennævnte former for vold. En tragedie der forværres yderligere ved den dominerende tendens til at bagatellisere volden. Mange kvinder tøver med at gøre noget ved deres situation. Uanset om den manglende handling skyldes en frygt for følgerne eller en påtvunget følelse af, at det nok er ens egen skyld, er det vigtigt, at der gøres noget. Både for din egen og for børnenes skyld. Børn har brug for at se, at der skal handles, når der sker noget urimeligt. Ellers ender de alt for ofte i samme situation som voksne.

Hvad kan man gøre
Der findes flere handlemåder, man kan ty til for at bryde voldsmønstret. En mulighed er at flytte midlertidigt i sikkerhed hos familie eller venner. Du kan fortælle din læge om volden, der kan hjælpe dig med at finde frem til dine muligheder, eller du kan bede personalet i skolen, børnehaven eller vuggestuen om at kontakte kommunen for hjælp. Er du blevet slået eller udsat for seksuel tvang, kan du ringe til politiet eller tage på skadestuen og fortælle dem om volden. Uanset hvilke muligheder du har til rådighed, er det vigtigt, at du sørger for at få handlet. 

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere