Danse
Glimmer

Trænger du til en pause?

1. Planlægning

Weekenden skal planlægges. Sættes der tid af til vigtige gøremål, familie, venner og dig selv, får du mere ud af dagene. Det lyder måske banalt, men ved at nedfælde aftaler og besøg i kalenderen og sørge for forhåndsreservationer til ønske-aktiviteter, forpligter man sig selv til at komme af sted.

2. Spis rigtigt

Et fyldt køleskab med friske madvarer er mere afstressende end flere timers massage. Glem sukker, hvidt brød og pasta, alkohol, koffein – og færdigretter! Din krop vil elske mad som fx groft brød, bananer, rosiner, kalkun, tunfisk, figner, grøntsager og kiwier.

3. Orden i tingene

Ryd op, og fjern overflødige ting. Ikeas farverige opbevaringskasser er som skabt til at gemme rod væk i. Systematisk, naturligvis. I et hjem – når det er weekend – må der ikke være synlige arbejdsbunker, der skriger på opmærksomhed. Pak dem væk, gør rent bord – og oplev en fri og klar fornemmelse i hjernen.

4. Sæt dit liv i perspektiv – nu

Mind dig selv om, at du arbejder for at opretholde en vis livsstil. Hvis du ikke tillader dig selv at nyde det liv, du arbejder for, hvad er så pointen? Sæt livet i perspektiv, hver gang arbejdsræset overmander dig. Derved er det knap så svært at geare ned til ”feriemood”!

5. Emotionel oprydning

Pligtbekendtskaber og venskaber trænger måske til et eftersyn. Drop den dårlige samvittighed, og spørg dig selv, hvem du virkelig har lyst til at være sammen med. Med andre ord: Skær fra, hvis der er behov.

6. Tid til dig selv

Ferier handler om afslapning. I hvert fald en del af tiden. Meditation og yoga får os ”ned i kroppen”. Det evige tankeræs stoppes, og bekymringer fejes væk. At få fokus på vejrtrækning og derved genfinde noget ro kan være anstrengelserne værd.

7. Superliga-søvn

Ifølge søvnguruerne handler det om at have en fast søvnrutine. Altså i seng og op på samme tid alle ugens syv dage. Det gavner ikke at sove længe, hvis målet er at føle sig frisk og udhvilet i løbet af dagen. 

8. Når kolleger er venner

Hvis du udelukkende arbejder sammen med dine venner, er der risiko for at indskrænke den nødvendige horisont. At have andre dybfølte interesser fra eksempelvis foreningsliv, sport eller politik – og dermed måske venskaber – vil gøre det nemt at skifte fra arbejde til weekend. Hver weekend!

Læs mere:

Blog om mode, billeder, kunst, mad og meget mere